Εξαφάνιση των γρατσουνιών στο άψε – σβήσε!

Κάθε αυτοκίνητο κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα αποκτήσει γρατσουνιές στο αμάξωμά του, όσο προσεκτικός και να είναι ο οδηγός του, μιας και ως δια μαγείας εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένει (π.χ. όταν είναι παρκαρισμένο). Ορισμένες είναι επιφανειακές και μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, ενώ άλλες είναι πιο βαθιές και έχει φύγει το χρώμα. Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί εν μέρει να καλυφθούν, εφόσον υπάρχει ίδιο χρώμα με αυτό του αμαξώματος.

Εκτός από τους προφυλακτήρες που είναι οι πρώτοι «παθόντες» σε γρατσουνιές και μικροχτυπήματα, ένα ακόμα μέρος που με τον καιρό αποκτά πολλές χαρακιές, είναι η «χούφτα» των εξωτερικών χειρολαβών. Τα κλειδιά στα χέρια που ανοίγουν την πόρτα, νύχια, δακτυλίδια κ.λπ., είναι οι κύριοι υπαίτιοι που δημιουργούν αυτή την άσχημη εικόνα.

Ωστόσο, ο οδηγός ο οποίος προσέχει το αυτοκίνητό του και δεν το αφήνει στην τύχη του, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βλέπει τις πολλές αυτές γρατσουνιές. Η εξαφάνισή τους είναι υπόθεση δύο λεπτών και δεν χρειάζεται καμία εξειδικευμένη γνώση, παρά να μόνο να ακολουθηθούν ορισμένοι απλοί αλλά βασικοί κανόνες.

Τα προϊόντα που χρειάζονται είναι τα εξής: μια κρέμα για γρατσουνιές, μια γυαλίσματος μεταλλικών ή απλών χρωμάτων και ένα μαλακό πανί ή βαμβάκι. Το συνολικό κόστος κυμαίνεται στα 20 ευρώ, όμως κρατάνε για πολλά χρόνια.

Ας δούμε παρακάτω τα απλά βήματα για να αφαιρεθούν οι γρατσουνιές:

1. Καταρχήν, το σημείο που θα γίνει η εφαρμογή πρέπει να είναι πεντακάθαρο, διαφορετικά αν υπάρχουν πολύ ψιλά πετραδάκια θα δημιουργηθούν και άλλες γρατσουνιές.

2. Βάλτε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα για γρατσουνιές στο πανί (καλό είναι να μην αφήνει χνούδι). Κατόπιν τρίψτε ασκώντας ελαφριά πίεση και όχι μεγάλη, καθώς μπορεί να προκαλέσετε γρατσουνιές στην επιφάνεια. Μετά, με την καθαρή πλευρά του πανιού αφαιρέστε τα περισσεύματα της κρέμας.

3. Αν η περιοχή του αμαξώματος που περάσατε έχει θαμπώσει, η επόμενη κίνηση είναι να βάλετε σε καθαρό πανί μια ποσότητα από την κρέμα γυαλίσματος.

4. Ακολουθείστε πάλι την ίδια διαδικασία με την κρέμα για γρατσουνιές. Τρίψτε ελαφρώς και μετά με τη στεγνή πλευρά γυαλίστε. Οι επιφανειακές γρατσουνιές θα αποτελέσουν παρελθόν, μέσα σε χρόνο dt!

Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και σε άλλες επιφάνειες του αυτοκινήτου με «απαλές» γρατσουνιές και όχι βαθιές, τις οποίες μπορείτε να εξαφανίσετε γρήγορα. Έτσι, το αγαπημένο σας αυτοκίνητο να αποκτήσει την αρχική του όψη!

Get it on Google Play Download on the App Store