Οι κίνδυνοι στα ραντεβού για επίδειξη μεταχειρισμένου

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις παγίδες που κρύβει η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, αμελώντας ελαφρώς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πώληση. Ένα ραντεβού για επίδειξη αυτοκινήτου μπορεί εύκολα να πάρει δυσάρεστη τροπή, όπως διαπίστωσε ένας Καναδός που ήθελε να πουλήσει την Mercedes GLE 63 S Coupe του.

Ο Marco, όπως αναφέρεται μόνο το όνομά του, κατάφερε να αποκτήσει πριν 3 χρόνια τη Mercedes των ονείρων του, έπειτα από 21 χρόνια οικονομιών και βοήθειας από τους γονείς του. Επιλογή του, η κορυφαία έκδοση της προηγούμενης GLE Coupe. Με τον 5.5λτ. twinturbo V8 κάτω από το καπό, τους 585 ίππους και τα 760 Nm στους τέσσερις τροχούς, μαζί με επιδόσεις στα επίπεδα των ταχύτερων sportscars: 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ. και τελική ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 250 χλμ./ώρα.

Πριν λίγες ημέρες, αποφάσισε να την αποχωριστεί. Ανέβασε την αγγελία στο ανάλογο site και περίμενε τηλέφωνα, διευκρινίζοντας πως το αυτοκίνητο δεν είχε ούτε πινακίδες, ούτε ασφάλεια. Κάτι που σήμαινε πως ο υποψήφιος αγοραστής δεν θα μπορούσε να το οδηγήσει. Με αυτά κατά νου, ο Marco συμφώνησε με έναν ενδιαφερόμενο για επίδειξη, σε ανοιχτό πάρκινγκ. Στο ραντεβού εμφανίστηκαν δυο άτομα, τα οποία ζήτησαν να οδηγήσουν την GLE. Ο πωλητής αρνήθηκε διευκρινιστικά, αλλά επέτρεψε στον έναν εξ αυτών να κάτσει στο αριστερό μπάκετ, με τον κινητήρα ενεργοποιημένο. Σε εκείνο το σημείο, δέχτηκε τηλεφώνημα και πήγε παραπέρα να απαντήσει. Κίνηση που αποδείχτηκε τραγικό λάθος.

Με το που απομακρύνθηκε, αυτός που βρίσκονταν στη θέση του οδηγού έκλεισε την πόρτα και έφυγε! Ο άλλος έτρεξε στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φτάσει, και επίσης εξαφανίστηκε. Σοκαρισμένος, ο Marco υπέστη πανικού και συνήλθε μόνο μετά την παρέμβαση περαστικών. Η αστυνομία κατέφτασε στο σημείο λίγο αργότερα και αποτελεί τη μοναδική του ελπίδα , καθώς -όπως είπαμε- ασφάλεια δεν υπάρχει. Οπότε δεν δικαιούται ούτε σεντ αποζημίωσης.

Συνεπώς, πρώτο και κυριότερο: δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο τον υποψήφιο αγοραστή μόνο του. Αποφεύγουμε έρημα μέρη και τις «μεγάλες» ώρες, προτιμώντας χώρους σε σημεία με αρκετή κυκλοφορία. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιμένει για κάτι τέτοιο, επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες, κλείνουμε ευγενικά το τηλέφωνο. Αν μπορεί να έρθει κάποιος φίλος μας για παρέα, το προτιμούμε από να πάμε μόνοι μας. Και επαναλαμβάνουμε: δεν αφήνουμε το αυτοκίνητο μόνο με αγνώστους.

Get it on Google Play Download on the App Store