Πόσο επικίνδυνα είναι τα «πειράκια» στους κινητήρες; (+video)

Μπορεί τα αυτοκίνητα να είναι πιο τεχνολογικά προηγμένα από ποτέ, ωστόσο τα παλιά «πάθη» δεν διαγράφονται εύκολα. Ακόμα και με τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά στο πλευρό τους, οι κινητήρες κινδυνεύουν από ασθένειες του παρελθόντος – και μάλιστα, περισσότερο σε σχέση με πριν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα «πειράκια». Αλλιώς γνωστά ως προανάφλεξη, ή κρουστική καύση. Τα συμπτώματα κοινά: έντονος χτύπος από το μοτέρ, ειδικά στις χαμηλές στροφές, σαν κροτάλισμα πετρελαιοκινητήρα. Τα αίτια, επίσης: ανάφλεξη του καύσιμου μίγματος σε διάφορα σημεία του θαλάμου καύσης, διαφορετικά από το άνω νεκρό σημείο. Οι «ένοχοι» συνήθως έχουν δυο μορφές: κακής ποιότητας βενζίνη (ο συνηθέστερος) και σφάλμα στους χάρτες ανάφλεξης και την προπορεία του καυσίμου (αβάνς). Από επισκευαστικής άποψης, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν μιλάμε για κάτι σοβαρό. Πέρα από τον ενοχλητικό θόρυβο και την αίσθηση του προβληματικού κινητήρα που σου αφήνει στην οδήγηση, τα πειράκια σπάνια θα προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Στα παλιά μοτέρ…

Δείτε ακόμα: Πως και γιατί ο κινητήρας χάνει την απόδοσή του

Στα καινούργια, που ακολουθούν το δόγμα του downsizing και συμπιέζουν λίγα κυβικά με τουρμπίνες, η προανάφλεξη μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε ράγισμα των τοιχωμάτων στους κυλίνδρους! Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί, πλέον, έχουμε να κάνουμε με «υπερ-πειράκια». Οι Αμερικανοί τα διαχωρίζουν σε light-knock και super-knock. Στην πρώτη κατηγορία, κατατάσσεται η άκακη κρουστικότητα. Αυτή που λαμβάνει χώρα άτακτα στον θάλαμο καύσης, αφού το μπουζί έχει αναφλέξει το καύσιμο και το πιστόνι ταξιδεύει προς το κάτω νεκρό σημείο. Το super-knocking, είναι η προανάφλεξη. Όταν δηλαδή το καύσιμο υποκύπτει σε εστίες εντός του κυλίνδρου, που προηγούνται της κανονικής ανάφλεξης.

Τα σημερινά σύνολα δουλεύουν σε υψηλές πιέσεις και με πολύ μικρές ανοχές σε οποιαδήποτε είδους αστοχία, είτε μιλάμε για αβάνς, είτε για ακρίβεια ψεκασμού, είτε για χρονισμό των βαλβίδων. Για αυτό και διαθέτουν άμεσο ψεκασμό, αντλίες καυσίμου υψηλής πίεσης, πιεζοηλεκτρικά μπεκ, χάρτες επί χαρτών και δικλείδες ασφαλείας στις ECU, μαζί με πολλά άλλα. Το θέμα είναι ότι όλα, έχουν να αντιμετωπίσουν τη… Φυσική. Όσο υψηλότερη η πίεση εντός του θαλάμου, τόσο πιο αυξημένη η θερμοκρασία. Όσο πιο αυξημένη η θερμοκρασία, τόσο περισσότερα κομμάτια στον κύλινδρο με ροπή στην εκδήλωση προανάφλεξης. Και υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μιλάμε πλέον μόνο για το χαρακτηριστικό «τακ-τακ». Η δομική αντοχή του ίδιου κινητήρα τίθεται σε δοκιμασία.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η κρύα εκκίνηση του κινητήρα;

Είναι τόσο μεγαλύτερες οι πιέσεις και η ταχύτητα με την οποία συμβαίνουν όλα σε ένα σύγχρονο μοτέρ, που ούτε η ηλεκτρονική εποπτεία ορισμένες φορές δεν προλαβαίνει να παρέμβει. Ο μεγαλύτερος εχθρός των downsized κινητήρων, είναι το τέρμα γκάζι με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο. Για παράδειγμα σανίδωμα με 4η και 30 χλμ./ώρα. Οι οδηγοί έχουν την τάση -σωστά σε κάποιες περιπτώσεις- να «ακουμπάνε» στην πλουσιοπάροχη ροπή και την ελαστικότητα των κινητήρων. Το θέμα είναι ότι όταν το πεντάλ του γκαζιού ακουμπήσει το πάτωμα και οι στροφές στο κοντέρ δεν ανεβαίνουν με τον ίδιο ρυθμό, δεν σημαίνει ότι το καύσιμο δεν ψεκάζεται. Για την ακρίβεια όχι μόνο εισέρχεται στον θάλαμο καύσης, αλλά κατακάθεται κιόλας στα τοιχώματα καθώς η πίεση της τουρμπίνας και η θερμοκρασία την δεδομένη στιγμή, δεν μπορεί να το αναφλέξει. Κάτι που θα κάνει σε ανύποπτο και ασυγχρόνιστο τρόπο, δημιουργώντας τον πολύ ύπουλο τύπο «πειρακίων» που προαναφέραμε.

Δείτε ακόμα: 4+1 συνήθειες που φθείρουν το τούρμπο

Πώς αντιμετωπίζεται τώρα. Θα έχετε παρατηρήσει πως στα περισσότερα νέα αυτοκίνητα, υπάρχει μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων που ενημερώνει τον οδηγό για το πότε να ανεβοκατεβάσει ταχύτητα. Βασικός στόχος είναι η εξοικονόμηση καυσίμου και η μείωση των εκπομπών ρύπων, αλλά και η προστασία του κινητήρα. Σε αρκετές περιπτώσεις, η ένδειξη προτρέπει για κατέβασμα ενώ νιώθεις πως το αυτοκίνητο τραβάει, έστω κι αν χρειαστεί να πατήσεις παραπάνω το γκάζι. Ο εγκέφαλος αναγνωρίζει την περίσσια καυσίμου που ψεκάζεται και εκτός από τον λογαριασμό στο βενζινάδικο, αποσκοπεί στην μείωση -ει δυνατόν την αποφυγή- του αντίστοιχου στο συνεργείο. Οπότε απολαμβάνουμε τα οφέλη των σύγχρονων κινητήρων, αλλά φροντίζουμε να προσαρμοστούμε και στις ευαισθησίες τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ποιος έχει προτεραιότητα σε στενό δρόμο;
Ποιος έχει προτεραιότητα σε στενό δρόμο;
Γιατί απαγορεύεται να αδειάσει το AdBlue στα diesel;
Γιατί απαγορεύεται να αδειάσει το AdBlue στα diesel; …
Τα έχουν όλα τα αυτοκίνητα. Τι κάνουν;
Τα έχουν όλα τα αυτοκίνητα. Τι κάνουν;
Γιατί τα ασθενοφόρα έχουν ανάποδα γράμματα;
Γιατί τα ασθενοφόρα έχουν ανάποδα γράμματα;
Γίνεται να παγώσει το καύσιμο στα ντίζελ;
Γίνεται να παγώσει το καύσιμο στα ντίζελ;
Γιατί πρέπει να βγάζουμε το ESP εκτός δρόμου; (+video)
Γιατί πρέπει να βγάζουμε το ESP εκτός δρόμου; (+video) …
Πόσο αυξάνει την κατανάλωση το καλοριφέρ;
Πόσο αυξάνει την κατανάλωση το καλοριφέρ;
Τι είναι το kickdown και πού χρησιμεύει;
Τι είναι το kickdown και πού χρησιμεύει;
Γίνεται να παγώσει το κιβώτιο ταχυτήτων;
Γίνεται να παγώσει το κιβώτιο ταχυτήτων;
Το νέο trendy υβριδικό αυτοκίνητο των 11.990 ευρώ
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Honda CR-V e:HEV
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το φθηνότερο μικρομεσαίο crossover
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέα ειδική έκδοση για το Citroen C3 Aircross!
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε η νέα Mercedes EQA! Πόσο κοστίζει;
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Τιμή σοκ για το νέο υβριδικό Fiat Panda
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Διαθέσιμη η νέα Skoda Octavia Scout
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέες εκδόσεις Kia Sportage σε χαμηλότερες τιμές
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το πιο φθηνό οικογενειακό των 14.500 ευρώ
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το 1.500άρι SUV των 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ.
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Φθηνότερη έως 16.500 ευρώ η Alfa Romeo Giulia
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Από 17.950 ευρώ το νέο Citroen C4 C-Cross
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων