Ξεθάμπωμα φαναριών με λεμόνι και σόδα! (+video)

Με το πέρασμα του καιρού, κάθε αυτοκίνητο που βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους και στο έλεος των καιρικών συνθηκών, αρχίζει και εμφανίζει φθορές. Το χρώμα του αμαξώματος θα χάσει τη γυαλάδα του, ενώ και τα εμπρός φωτιστικά σώματα θα αρχίσουν να θαμπώνουν. Έτσι το αυτοκίνητο δείχνει πιο γερασμένο, συν του ότι μειώνεται η απόδοση των φώτων.

Για να αποκτήσουν οι προβολείς την αρχική τους διαύγεια, υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Σίγουρα ο καλύτερος είναι να απευθυνθεί ο κάτοχος του αυτοκινήτου σε ειδικούς που κάνουν αυτή τη δουλειά και τη γνωρίζουν πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Εναλλακτικά υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμα σετ επισκευής, αλλά και οι… πατέντες, όπως αυτή που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Σε αυτή την περίπτωση, ένα από τα κύρια συστατικά είναι το λεμόνι. Αρχικά ο «πολυτεχνίτης» πλένει το φωτιστικό σώμα με σαπουνάδα από υγρό πιάτων και το σκουπίζει με καθαρό σφουγγάρι και πανί. Κατόπιν στύβει ένα ή και παραπάνω λεμόνια και βάζει το χυμό σε ένα δοχείο με αντλία και μπεκ. Ψεκάζει το χυμό του λεμονιού και τρίβει με ένα λεπτό γυαλόχαρτο νερού (P1500). Σκουπίζει και επαναλαμβάνει τη διαδικασία με ακόμα πιο λεπτό γυαλόχαρτο. Έπειτα σε φτιάχνει μείγμα από βούτυρο καρύδας, ξύσμα λεμονιού και μαγειρική σόδα. Το απλώνει στο φανάρι και τρίβει με μια σπογγοπετσέτα. Στεγνώνει με χαρτί κουζίνας και το… πείραμα πέτυχε. Σίγουρα δεν είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία. Ωστόσο, το θέμα είναι για πόσο καιρό θα παραμείνει το φωτιστικό σώμα διάφανο και δεν θα θολώσει γρήγορα ξανά.

Get it on Google Play Download on the App Store