Ξεθάμπωμα φαναριών με ξυραφάκι! (+video)

Με πέρασμα του χρόνου δημιουργούνται στα αυτοκίνητα φυσιολογικές φθορές, όπως είναι μικρογρατσουνιές και χτυπήματα, το χρώμα του αμαξώματος χάνει την αρχική του γυαλάδα, οι επενδύσεις βρωμίζουν και τα εμπρός κυρίως φανάρια γίνονται θολά. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αποτελούν βασικό εχθρό και των πλαστικών καλυμμάτων των φωτιστικών σωμάτων, τα οποία μετά από μερικά χρόνια θαμπώνουν. Εκτός από το ότι δείχνουν το αυτοκίνητο πιο γερασμένο, μειώνουν σημαντικά και τη φωτεινότητα.

Δείτε ακόμα: Κίνδυνος το φιμέ παρμπρίζ στα νέα αυτοκίνητα

Στο διαδίκτυο θα έχετε παρακολουθήσει διάφορα πειράματα για να επανέλθει η αρχική τους καθαρότητα και γυαλάδα. Μερικές πρόχειρες και μη αποτελεσματικές μέθοδοι είναι το γυάλισμα με αντισκωριακό ή σπρέι πολλαπλών χρήσεων, το ψέκασμα με εντομοκτόνο, ακόμα και το τρίψιμο με οδοντόκρεμα. Σε κάθε περίπτωση το επιθυμητό αποτέλεσμα θα έρθει μόνο με επαγγελματική δουλειά, δηλαδή με τριβείο και ειδικές κρέμες.

Στο παρακάτω βίντεο, ένας καλός τεχνίτης κάνει μια πλήρη ανανέωση ενός «ταλαιπωρημένου» φαναριού (από Suzuki Baleno). Αρχικά το ανοίγει για να το καθαρίσει και από μέσα, με σαπουνάδα και κρέμα γυαλίσματος. Κατόπιν ενώνει κάλυμμα και κάτοπτρο και αρχίζει το ξεθάμπωμα, χρησιμοποιώντας αρχικά ξυραφάκι ξυρίσματος και μετά τρεις τύπους γυαλόχαρτου. Στο τέλος το περνάει από τριβείο και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό!

Δείτε ακόμα: Προσφορά για ξεθάμπωμα και γυάλισμα φαναριών

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store