Νέο μεγάλο και πολυτελές SUV Kia Telluride concept (+video)

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ κάνει το νέο πρωτότυπο SUV μοντέλο Kia Telluride με τις πληθωρικές διαστάσεις, το πολυτελές και υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό και τον ισχυρό κινητήρα των 400 ίππων. Το μεγάλο αμάξωμά του, το οποίο είναι πιο μακρύ και λίγο πιο χαμηλό από του υπάρχοντος Sorento (μήκους 4.780 χλστ.) στο οποίο βασίζεται, διακρίνεται για το μυώδες εμπρός άκρο του που θυμίζει Bentley και το πίσω τετραγωνισμένο άκρο με τα λεπτά τύπου μπούμερανγκ φωτιστικά σώματα. Από το πλάι και πίσω υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με το νέο Volvo XC90.

Τη δυναμική του αισθητική τονίζουν οι μεγάλης διαμέτρου ζάντες των 22 ιντσών με ελαστικά 275/45, η ευμεγέθης μάσκα και τα LED φώτα. Επίσης, οι πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά σε γωνία 90 μοιρών και σε συνδυασμό με την έλλειψη μεσαίων κολονών αποκαλύπτεται πανοραμικά το πολυτελές και ευρύχωρο 7θέσιο εσωτερικό. Σε αυτό κυριαρχούν παράλληλα οι ψηφιακές οθόνες και το σύστημα Light Emitted Rejuvenation (LER) που προβάλει πληροφορίες μέσω LED μέχρι και στις επενδύσεις των θυρών.

Το Kia Telluride concept τροφοδοτείται με υβριδικό σύνολο συνδυαστικής ισχύος 400 ίππων. Αυτό συνδυάζει ένα V6 3.5 λτ. άμεσου ψεκασμού κινητήρα βενζίνης απόδοσης 270 ίππων και ένα ηλεκτροκινητήρα 130 ίππων. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης.

Η Kia αναφέρει ότι δεν είναι στα σχέδιά της να φέρει στην παραγωγή το Telluride και ότι το εν λόγω μεγάλο SUV αποτελεί μια ουτοπική φαντασίωση, όμως από την άλλη πλευρά έχουμε δει μοντέλα παραγωγής που φέρουν αρκετές ομοιότητες με πρωτότυπα.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από το Kia Telluride:

Get it on Google Play Download on the App Store