Lamborghini Aventador S με 740 PS και τετραδιεύθυνση

Πιστή στο ραντεβού που μας είχε δώσει η Lamborghini μας παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση της Aventador η οποία φέρει το γράμμα S στην ονομασία της, αποδίδει 740 ίππους, είναι η πρώτη με τετραδιεύθυνση και έχει μία σειρά από σχεδιαστικές αλλαγές που την καθιστούν αποτελεσματικότερη αεροδυναμικά.

Πέρασαν σχεδόν έξι χρόνια από την παρουσίαση της Lamborghini Aventador στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και πλέον η ιταλική μάρκα, αποφάσισε να ανανεώσει σημαντικά το supercar της.

Δείτε ακόμη: Σπάνιο Mitsubishi Lancer Evo II με 18.500 ευρώ

Ξεκινώντας μάλιστα από την ονομασία του, καθώς πλέον το όνομα Aventador συνοδεύεται από το γράμμα S. Αυτή όμως είναι και η πιο… αδιάφορη αλλαγή. Το πρώτο πράγμα λοιπόν που παρατηρούμε στη Lamborghini Aventador S είναι η επιθετικότερη σχεδίαση, η οποία σύμφωνα με τους σχεδιαστές της μάρκας βελτιώνει κατά 130% την αεροδυναμική πίεση στο μπροστά μέρος και κατά 50% στο πίσω μέρος (χάρη στη ρυθμιζόμενη σε τρεις θέσεις αεροτομή). Μάλιστα στο σύνολό της η Aventador S είναι κατά 400% πιο αποτελεσματική αεροδυναμικά σε σχέση με την Aventador, σύμφωνα πάντοτε με την ίδια τη Lamborghini.

Κάτω από το γυάλινο κάλυμμά της βρίσκεται ο V12 6.5 λτ. που πλέον αποδίδει 740 ίππους (+40 από την Aventador) με τη ροπή του να παραμένει στα 690 Nm. Η αύξηση της ιπποδύναμης έγινε χάρη στο νέο μεταβλητό σύστημα εισαγωγής και στον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Φυσικά η Aventador S είναι τετρακίνητη, εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και χάρη και στο βάρος των 1.575 κιλών κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. με την τελική της ταχύτητα να φτάνει στα 350 χλμ./ώρα.

Φυσικά, ιδιαίτερης μνείας χρίζει το γεγονός πως η Lamborghini Aventador S είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας το οποίο εφοδιάζεται με τετραδιεύθυνση η οποία υπόσχεται βελτιωμένη ευελιξία και αυξημένη σταθερότητα. Όσον αφορά την ανάρτησή της, η Aventador έχει ίδια αρχιτεκτονική αλλά νέες ρυθμίσεις, ενώ όλα τα προγράμματα λειτουργίας έχουν ρυθμιστεί εκ νέου και πλέον η Aventador S μπορεί, αναλόγως των συνθηκών, να στείλει έως και το 90% της ροπής στους πίσω τροχούς.

Δείτε επίσης: Έτσι κατασκευάζεται ένας στροφαλοφόρος άξονας (+video)

Στο εσωτερικό δεν συναντάμε ιδιαίτερες αλλαγές, πέραν της νέας ψηφιακής οθόνης η οποία μπορεί να εξατομικευθεί, αναλόγως των προτιμήσεων του οδηγού, ενώ προαιρετικά διατίθεται και σύστημα τηλεμετρίας.

Η τιμή της Lamborghini Aventador S θα είναι προ φόρων στην ευρωπαϊκή αγορά, στα 281.500 ευρώ και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την παρουσίασή της στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης την ερχόμενη άνοιξη.

Get it on Google Play Download on the App Store