Νέα Lamborghini Huracan Performante με 640 άλογα

Η Lamborghini αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για την πιο απόλυτη Huracan στην ιστορία, με τη νέα Huracan Performante να έχει να επιδείξει σαν τρόπαιο τον απίστευτο χρόνο που ήδη έχει κάνει στη φημισμένη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Πιο συγκεκριμένα και αρχικά σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, η νέα Lamborghini Huracan Performante διαθέτει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού V10 μοτέρ των 5,2 λίτρων των «απλών» Huracan, με 640 άλογα ισχύος και 600 Nmροπής (+30 ίπποι και +40 Nm).

Δείτε ακόμα: Το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring (+video)

Για να επιτύχουν αυτή την αύξηση σε ισχύ και ροπή, οι μηχανικοί της Lamborghini έχουν αλλάξει την εισαγωγή και τις βαλβίδες του μοτέρ, ενώ έχουν επανασχεδιάσει την εξάτμιση. Σημαντικό στοιχείο της Performante αποτελεί και η μείωση κατά 40 κιλά του συνολικού της βάρους, μέσω της χρήσης νέων πιο ελαφριών υλικών σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Επίσης, η Lamborghini έχει κάνει πολύ δουλειά και στην αεροδυναμική, με τη νέα Huracan Performante να αποκτά ενεργά αεροδυναμικά πτερύγια στο εμπρόσθιο σπόιλερ, αλλά και κάτω από το πίσω καπό, που ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με τις απαιτήσεις για να βελτιώσουν την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί και μια νέα σταθερή πίσω αεροτομή, η οποία σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία βελτιώνει την κάθετη δύναμη στο πίσω μέρος σχεδόν κατά 750% σε σχέση με την «απλή» Huracan.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η νέα Lamborghini Huracan Performante απαιτεί μόνο 2,9 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα και 8,9 δευτερόλεπτα για το 0-200, όντας γρηγορότερη κατά 0,3 δλ. και 1,0 δλ. σε σχέση με τις άλλες Huracan. Η τελική ταχύτητα παραμένει στα 325 χλμ./ώρα.

Αλλαγές έχουμε και στο 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο για πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων, ενώ η ανάρτηση έχει γίνει πιο σφιχτή κατά 10% και έχει βελτιωθεί και η ακαμψία. Διαφοροποιημένος είναι και ο λόγος του ηλεκτρομηχανικού τιμονιού, με το ESP και την τετρακίνηση να έχουν σεταριστεί για βέλτιστη πρόσφυση.

Δείτε ακόμα: Οδηγός με Lamborghini Gallardo είχε… Άγιο! (video)

Ύστερα από όλα τα παραπάνω η Lamborghini ανακοινώνει ότι η νέα Huracan Performante έχει επιτύχει έναν εκπληκτικό χρόνο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία, θέτοντας νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής με το απίστευτο 6:52.01.

Σχεδιαστικά η νέα Huracan Performante είναι σαφώς πιο «επιθετική», με design από τις αγωνιστικές Lamborghini. Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα νέο πλήρως ψηφιακό Cockpit, με απεικονίσεις που αλλάζουν ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης (Strada, Sport, Corsa), ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί πιο εξωτικά υλικά σε διάφορα τμήματά του.

Χρονικά, η νέα Lamborghini Huracan Performante θα κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αύριο. Οι πρώτες παραγγελίες στους ιδιοκτήτες της θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Οι τιμές της στην Ευρώπη ξεκινούν από τα 195.040 ευρώ χωρίς τους φόρους.

Get it on Google Play Download on the App Store