Ανανεωμένη Maserati Quattroporte με κινητήρες έως 530 HP

135

Η ναυαρχίδα της Maserati, η μεγάλη, σπορ και πολυτελής Quattroporte ανανεώνεται εφ΄όλης της ύλης, τρεισήμισι σχεδόν χρόνια μετά την παρουσίασή της. Η διάθεσή της θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο, ενώ ήδη έχουν πωληθεί πάνω από 24.000 Quattroporte σε 72 χώρες.

Εξωτερικά η ανανεωμένη Quattroporte είναι αναγνωρίσιμη μέσω των ανασχεδιασμένων προφυλακτήρων, της νέας μάσκας με τις κάθετες χρωμιωμένες γρίλιες, των νέου σχεδιασμού καθρεπτών και προσθηκών στα μασπιέ. Ένα σύστημα με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα πτερύγια (Air Shutter) τοποθετήθηκε στη μάσκα μεταξύ των αεραγωγών και του ψυγείου κινητήρα, το οποίο βελτιώνει την αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου κατά 10% και παρέχει βέλτιστο έλεγχο της θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού.

Στο εσωτερικό της κορυφαίας Maserati ξεχωρίζει η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, όπου φιλοξενείται η υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής των 8,4 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Επιπλέον, υπάρχουν νέα περιστροφικά χειριστήρια στην βάση της κονσόλας, νέος αποθηκευτικός χώρος και θήκη για κινητό τηλέφωνο.

Ένα νέο πακέτο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού προσφέρεται ως επιλογή στην ανανεωμένη Quattroporte και περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο cruise control, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, αυτόνομη πέδηση, περιμετρική κάμερα κ.λπ.

Στην γκάμα της Quattroporte προστέθηκαν δύο νέες εκδόσεις, οι GranLusso και GranSport. Η πρώτη προσφέρει ένα υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υλικά και η δεύτερη υπογραμμίζει περαιτέρω τον σπορ χαρακτήρα του μεγάλου σεντάν.

Η Quattroporte προσφέρεται στην αρχική της έκδοση με τον κινητήρα πετρελαίου V6 3.0 λτ. απόδοσης 275 ίππων και 600 Nm ροπής. Στους βενζίνης υπάρχει ο V6 3.0 λτ. ισχύος 410 ίππων και 550 Nm ροπής και στην κορυφή τοποθετείται ο V8 των 3.8 λτ. ισχύος 530 ίππων και 710 Nm ροπής.