Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα Mercedes GLC

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το νέο μεσαίο SUV μοντέλο της Mercedes, η GLC. Πρόκειται για τον αντικαταστάτη της GLK η οποία παρουσιάστηκε το 2008, ενώ θα διαθέτει εντελώς διαφορετική εμφάνιση με πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά έναντι της πιο «τετραγωνισμένης» GLK, όπως διακρίνεται από το πρώτο επίσημο σκίτσο.

Η Mercedes GLC θα βασίζεται στο δάπεδο της νέας C-Class και θα μοιράζεται πολλά μηχανικά τμήματα, ενώ σχεδόν αυτούσιο από τη μεσαία Mercedes θα προέρχεται και το εσωτερικό. Ο αντίπαλος των Audi Q5 και BMW X3 θα διατηρήσει τα σκληροτράχηλα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του και θα τα συνδυάζει με πιο μοντέρνα σχεδίαση. Επιπλέον, θα εφοδιάζεται με την αερανάρτηση AIR BODY CONTROL, τη μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC και το DYNAMIC SELECT, όπου μέσω χειριστηρίου επιλέγονται τέσσερα διαφορετικά προγράμματα τρόπου οδήγησης.

Από πλευράς κινητήρων αναμένεται να εφοδιάζεται με τα ίδια 4κύλινδρα και 6κύλινδρα μηχανικά σύνολα της Mercedes C-Class, ενώ σχεδόν σίγουρη είναι και η ύπαρξη AMG εκδόσεων με τον V8 των 4.0 λτ. Αμφίβολη θεωρείται η τροφοδοσία της με 1.6 λτ. μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, εκτός εάν διατεθεί και σε 2κίνητες εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store