Χάρισμα Toyota Avensis του 2004 με 11.500 χλμ.!

Ψάχνοντας κανείς στις αγγελίες αυτοκινήτων μπορεί να βρει «θαύματα», με δημοφιλή μοντέλα τα οποία μπορεί να μην είναι και τόσο καινούργια από πλευράς ηλικίας, όμως έχουν ελάχιστα χιλιόμετρα και είναι πολύ καλά συντηρημένα. Πόσο δε μάλλον όταν κοστίζουν λίγα χρήματα και δεν χρειάζονται μια περιουσία για να αποκτηθούν αλλά και να γίνουν τα όποια μαζέματα.

Μία αγγελία που μας κίνησε το ενδιαφέρον και φαίνεται να είναι μια κατάλληλη ευκαιρία για όσους θέλουν μεταχειρισμένο οικογενειακό αυτοκίνητο που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι αυτό το Toyota Avensis. Σύμφωνα με την αγγελία, είναι ταξινομημένο τον Μάρτιο του 2004 και έκτοτε έχει διανύσει μόνο 11.500 χιλιόμετρα. Είναι 1ο χέρι, ελληνικής αντιπροσωπείας, έχει καινούργια λάστιχα και μπαταρία, πληρωμένα τέλη του 2022 και διαθέτει υπερπλήρη εξοπλισμό (ESP, κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες αλουμινίου κ.λπ.).

Το πολύ δημοφιλές και στην Ελλάδα Toyota Avensis δεύτερης γενιάς με το κλασικό σεντάν αμάξωμα και το ασημί χρώμα, εφοδιάζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον 1.800άρη κινητήρα. Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, το μηχανικό αυτό σύνολο απέδιδε 129 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 170 Nm στις 4.200 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο επιτάχυνε το μήκους 4.630 χλστ. και βάρους 1.220 κιλών αμάξωμα στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 200 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 7,2 λτ./100 χλμ.

Το αξιόπιστο αυτό μεσαίο 4θυρο Toyota διακρίνονταν τότε αλλά και τώρα για τους πολύ άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (521 λτ.), καθώς και για την προσεγμένη του ποιότητα κατασκευής. Στο δρόμο εστίαζε στην άνεση μέσω της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης και στο να μεταφέρει ξεκούραστα τους επιβάτες του σε ταξίδια.

Όσο για την τιμή του, το ποσό των 6.900 ευρώ που ζητά ιδιώτης (δείτε την αγγελία) είναι απολύτως λογικό, δεδομένων των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store