Nissan X-Trail 1.6D με 13.711 χιλιόμετρα αξίζει

Το Nissan X-Trail μετράει 23 χρόνια και 4 γενιές από το 2000 όταν έκανε την πρώτη εμφάνισή του, αποτελώντας ανέκαθεν ένα πληθωρικό SUV με όλες τις ανέσεις. Από την τρίτη γενιά και μετά βασίζονταν στο Qashqai, όμως όπως και τώρα διαφοροποιείται από αυτό σε πολλά σημεία, μαζί με τις μεγαλύτερες διαστάσεις και τη δυνατότητα 7 θέσεων.

Πλέον X-Trail με κινητήρα πετρελαίου δεν υπάρχει, αφού το καινούργιο διατίθεται με το mild hybrid βενζινοκινητήρα 1.5 163 PS και το full hybrid e-Power 204 PS (2WD) και 213 PS (4WD). Οπότε ντίζελ μόνο στα μεταχειρισμένα, όπως είναι αυτό που βλέπετε. Είναι μοντέλο του 2016 αλλά ουσιαστικά δεν έχει γίνει χρήση, αφού έχει διανύσει μόνο 13.711 χιλιόμετρα. Άλλωστε φαίνεται ότι είναι ελάχιστα μεταχειρισμένο και από το εσωτερικό του (τιμόνι, καθίσματα, κονσόλα κ.λπ.), όπως και από το βιβλίο service που το συνοδεύει.

Η τιμή των 27.500 ευρώ που το προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan είναι πολύ λογική, δεδομένων των ελαχίστων χιλιομέτρων, της άριστης κατάστασής του και του πλουσιότατου εξοπλισμού. Μεταξύ άλλων διαθέτει αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, πανοραμική ηλιοροφή, θερμαινόμενα καθίσματα με ηλεκτρικές ρυθμίσεις, δερμάτινο σαλόνι, σύστημα πολυμέσων, κάμερα οπισθοπορείας και πάρα πολλά ακόμα αξεσουάρ.

Σε επίπεδο χώρων, το προγενέστερο Nissan X-Trail είναι σε θέση να μετακινήσει με περίσσιες ανέσεις 5 ενήλικα άτομα στο πολύ καλής ποιότητας εσωτερικό του Τα δύο επιπλέον αναδιπλούμενα καθίσματα που αποθηκεύονται στο δάπεδο του πορτμπαγκάζ προορίζονται κυρίως για παιδιά. Ο χώρος αποσκευών είναι μεγάλος με τα 550 λίτρα, τα οποία μειώνονται στα 135 λίτρα με όλα τα καθίσματα αναπτυγμένα.

Ο 1.600άρης ντίζελ των 130 ίππων και με την πλούσια ροπή των 320 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. κινεί με άνεση το αμάξωμα των 4.643 χλστ. μήκους και βάρους 1,6 τόνων, προσφέροντας γρήγορες επιδόσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δλ.) και κυρίως εν κινήσει. Όσο για την κατανάλωση, σε πραγματικές συνθήκες και μεικτή χρήση βρίσκεται κάτω από τα 6,5 λτ./100 χλμ. Παράλληλα το αυτοκίνητο παρέχει πολύ άνεση μέσω των ανεξάρτητων αναρτήσεών του με τη μαλακή ρύθμιση και είναι ένα αυτοκίνητο ιδανικό για ταξίδια.

Get it on Google Play Download on the App Store