Opel Astra 1.4 του 1998 με 1.560 χλμ. το χρόνο

Αναζητώντας ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή απλά χαζεύοντας τις αγγελίες, μπορεί κανείς να πετύχει μοντέλα που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Από τα πρώτα στοιχεία που εξετάζονται είναι τα χιλιόμετρα και η τιμή. Όσο πιο χαμηλά βρίσκονται, τόσο καλύτερα. Όταν ειδικά πρόκειται για ένα παλιό, τότε ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη συνολική του κατάσταση και στο τι νούμερα αναγράφονται στο οδόμετρό του.

Μια τέτοια περίπτωση παλιού μεταχειρισμένου με λίγα χιλιόμετρα, φαίνεται να είναι το συγκεκριμένο Opel Astra. Έχει ταξινομηθεί τον Αύγουστο του 1998 και έκτοτε έχει διανύσει μόλις 37.430 χιλιόμετρα. Δηλαδή είναι θεωρητικά, σαν να έκανε σχεδόν 1.560 χλμ. το χρόνο. Σύμφωνα μάλιστα με την αγγελία, φυλασσόταν σε κλειστό πάρκινγκ, είναι πρώτο χέρι και συνοδεύεται με το βιβλίο σέρβις. Τώρα πωλείται από ιδιώτη στην τιμή των 3.500 ευρώ.

Πρόκειται για την έκδοση Club, με εξοπλισμό που περιλαμβάνει μετωπικούς αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ραδιοκασετόφωνο και air condition. Όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες, το εξαιρετικά δημοφιλές στην εποχή του Astra G βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση εξωτερικά, δίχως φθορές. Το ίδιο ισχύει και στο εσωτερικό, με τις ταπετσαρίες, το ταμπλό, το τιμόνι και τα επιμέρους χειριστήρια να είναι πολύ καλά διατηρημένα.

Όσον αφορά τον κινητήρα, ο πολύ γνωστός 1.400άρης Ecotec απέδιδε σύμφωνα με την Opel, 90 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 125 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Συνδυάζονταν με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και επιτάχυνε το μήκους 4,1 μ. και βάρους 1.090 κιλών μικρομεσαίο χάτσμπακ στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,5 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 180 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store