Αξιόπιστα μεταχειρισμένα μικρομεσαία με 3.000-4.000€

Στην κατηγορία των μικρομεσαίων μπορεί να βρει κανείς πάρα πολλά διαθέσιμα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές. Ακόμα και μοντέλα με ισχυρή παράδοση στον τομέα της αξιοπιστίας, όπως είναι το 2ης γενιάς Nissan Almera. Αρκεί βέβαια να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα συντηρημένα, όπως άλλωστε ισχύει για κάθε μεταχειρισμένο όχημα, ανεξαρτήτως μάρκας και λοιπών χαρακτηριστικών.

Ανανεωμένα Almera του 2004-2007 πωλούνται κατά προσέγγιση κοντά στις 3.000-4.000 ευρώ (φυσικά υπάρχουν ακριβότερα αλλά και φθηνότερα). Διατίθενται σε τρεις τύπους αμαξώματος, όπως είναι 3θυρα, 5θυρα και 4θυρα, με εξοπλισμό που περιλαμβάνει από τις βασικές εκδόσεις ABS, δύο αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, ηχοσύστημα κ.λπ. Οι πιο πλούσιες ενσωματώνουν και μια μεγάλη κεντρική οθόνη στο ταμπλό, όπου αναγράφονται διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου (π.χ. ο κλιματισμός).

Το Ιαπωνικό μικρομεσαίο με το συντηρητικό σχεδιασμό διακρίνεται για τις απαλές καμπύλες του εξωτερικά, από όλες τις πλευρές του. Τα 3/5d έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος των 4.184 χλστ. και χώρο αποσκευών των 355 λτ., ενώ το σεντάν είναι μακρύτερο (4.425 χλστ.) και με μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ (460 λτ.).

Το εσωτερικό όλων των εκδόσεων είναι ίδιο και χαρακτηρίζεται για τις καμπύλες επιφάνειες και τη διχρωμία. Τα σκληρά πλαστικά είναι προσεκτικά συναρμολογημένα και ικανοποιούν συνολικά με την ποιότητά τους. Όσο αφορά τους διαθέσιμους χώρους των επιβατών, το Almera προσφέρει καλές ανέσεις σε τέσσερα άτομα. Ειδικά το 4θυρο είναι επαρκέστατο για μια τετραμελή οικογένεια.

Ο πιο δημοφιλής κινητήρας των 1.5 λίτρων με τους 98 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και τη ροπή των 136 Nm στις 4.000 σ.α.λ. θα ικανοποιήσει το κοινό που απευθύνεται. Η ελαστικότητά του στις χαμηλές στροφές είναι καλή, όπως και ο ρυθμός που ανεβάζει στροφές. Αρνητικό του γνώρισμα αποτελεί ο αισθητός θόρυβος που παράγει και ο μέτριος σε αίσθηση επιλογέας των ταχυτήτων με τις μεγάλες διαδρομές. Η Nissan ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 13,1 δλ. και τελική ταχύτητα 177 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 6,6 λτ./100 χλμ. Η οδική συμπεριφορά του Almera είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ασφαλής, ενώ η ανάρτηση με τη μαλακή ρύθμιση παρέχει καλή άνεση. Βέβαια, εφόσον θα δει κάποιος μεταχειρισμένο, θα πρέπει να ελέγξει την κατάσταση των αμορτισέρ, φρένων κ.λπ. (π.χ. σε ΚΤΕΟ), καθώς και όλο το αμάξωμα, μαζί με έναν ειδικό.

Σημείωση: Τα εικονιζόμενα αυτοκίνητα δεν αφορούν αγγελία.

Get it on Google Play Download on the App Store