Οικονομικότατα Opel Corsa με 6.000-7.000 ευρώ

Το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της Opel εδώ και χρόνια, δεν είναι άλλο από το Corsa. Μια επιτυχημένη πορεία που συνεχίζει και το υπάρχον, 6ης γενιάς (3ο στην Ελλάδα το 2022). Παρόλα αυτά και τα προγενέστερα συνεχίζουν να έχουν ζήτηση στην αγορά των μεταχειρισμένων, όπου μπορεί να επιλέξει κανείς μεταξύ εκατοντάδων διαθέσιμων οχημάτων.

Όσοι ψάχνουν για ένα παλαιότερο Opel Corsa με λίγα χρήματα και αποδοτικό – οικονομικό σε κατανάλωση κινητήρα, τότε το 1.3 diesel αποτελεί μια καλή περίπτωση. Αυτοκίνητα με ταξινόμηση μεταξύ 2012-2014 πωλούνται σε τιμές που κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στις 6.000-7.000 ευρώ.

Η πλειοψηφία αυτών εξοπλίζεται με τον 1.300άρη πετρελαιοκινητήρα των 90 ίππων και 190 Nm ροπής. Το τράβηγμά του είναι θετικό από τις 2.000 σ.α.λ. κυρίως και άνω, ενώ κραδασμοί είναι υπαρκτοί. Το κιβώτιο των 5 ταχυτήτων (με το μέτριο σε αίσθηση επιλογέα) διαθέτει αραιή κλιμάκωση και κρατά χαμηλά τις στροφές του κινητήρα μαζί με την κατανάλωση. Αυτή σε πραγματικές μεικτές συνθήκες κυμαίνεται στα 5,5 λτ./100 χλμ., αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του.

To 4ης γενιάς Corsa το οποίο παρουσιάστηκε το 2006, το 2010 δέχτηκε βελτιώσεις στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων και στην ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού. Ένα χρόνο αργότερα, το 2011 έγινε και ένα facelift. Όταν ήταν καινούργιο εμφάνιζε καλή άνεση από τις αναρτήσεις του και το αμάξωμα παρουσίαζε μικρές κλίσεις στις στροφές. Επίσης, το τιμόνι του είχε ελαφριά αίσθηση και δεν ήταν ότι καλύτερο σε πληροφόρηση. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όποιος το πάρει θα κινείται περισσότερο στην πόλη, οπότε δεν θα προβληματιστεί κάπου. Σε κάθε περίπτωση, όπως ισχύει για κάθε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, οι οποίοι έλεγχοι είναι άκρως απαραίτητοι για να διαπιστωθεί αν όλα λειτουργούν σωστά.

Μετά το φρεσκάρισμα του 2011, η Opel είχε τοποθετήσει στο Corsa καλύτερης ποιότητας υφασμάτινες επενδύσεις, ενώ ο εξοπλισμός αναβαθμίστηκε με την προσθήκη της οθόνης αφής των 5 ιντσών (στις πιο πλούσιες εκδόσεις). Σε κάποια λίγα υπάρχει, όμως τα περισσότερα έχουν το εργοστασιακό ράδιο CD. Τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι σκληρά αλλά συμπαγή, ωστόσο κάποιες αστοχίες στην συναρμογή δεν λείπουν. Στα θετικά του γνωρίσματα είναι οι αρκετοί χώροι για τέσσερις επιβάτες και το ικανοποιητικό (αλλά μικρό για τα σύγχρονα δεδομένα) πορτ μπαγκάζ των 285 λίτρων.

(+) Χαμηλή κατανάλωση, άνετοι χώροι, επιδόσεις εν κινήσει, απόδοση κινητήρα

(-) Θόρυβος και κραδασμοί κινητήρα, ελαφριά αίσθηση τιμονιού στις στροφές, αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων, ατέλειες στη συναρμογή του εσωτερικού

Get it on Google Play Download on the App Store