Το αξιόπιστο και πάμφθηνο SUV των 4.000 ευρώ

Τα SUV/Crossover γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία τα τελευταία χρόνια και συνεχώς πληθαίνουν, με τις προτάσεις στα καινούργια αυτοκίνητα να είναι πάρα πολλές. Ωστόσο, πολλοί αναζητούν ένα μεταχειρισμένο SUV/Crossover, έτσι ώστε με σημαντικά λιγότερα λεφτά να καλύψουν τις όποιες ανάγκες και επιθυμίες τους. Εδώ βέβαια χρειάζεται ακόμα περισσότερο ψάξιμο και έρευνα, μιας και πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο όχημα και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ποτέ δεν αγοράζουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στα τυφλά, αλλά πάντα συμβουλευόμαστε έναν ειδικό, ο οποίος μπορεί να διαπιστώσει εύκολα αν είναι τρακαρισμένο ή έχει βλάβες.

Μια εξαιρετικά οικονομική λύση για όσους θέλουν ένα μικρό SUV με λίγα λεφτά και αξιόπιστο, είναι το Ford Fusion. Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το 2021 η γερμανική TÜV, ύστερα από ελέγχους που έκανε σε 8,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα, το Ford Fusion ηλικίας μεταξύ 8 έως 11 ετών βρίσκεται ψηλά στην λίστα της κατάταξης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Fusion λανσαρίστηκε το 2002, ανανεώθηκε το 2005 και σταμάτησε να παράγεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κολονία, το 2012. Βασίζεται στο 5ης γενιάς Fiesta, όμως από αυτό διαφέρει σημαντικά εξωτερικά, είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις (μήκος 4.020 χλστ.) και διαθέτει πιο πρακτικό και ευρύχωρο εσωτερικό. Σε αυτό μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα τέσσερις ενήλικοι επιβάτες, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 337 λίτρων έχει μεγάλο άνοιγμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης. Μετά την ανανέωση αντικαταστάθηκε το ταμπλό και απέκτησε πιο σύγχρονο σχεδιασμό, μαζί με σαφώς καλύτερης ποιότητας με μαλακό πλαστικό  (αντί σκληρού αρχικά).

Στην Ελλάδα αυτό που πούλησε περισσότερο ήταν το Fusion 1.4 λτ. και κατόπιν το πιο δυνατό των 1.4 λτ. (βενζίνης αμφότερα). To 1.400άρι απέδιδε 80 ίππους και 124 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 13,7 δλ.), ενώ το 1.600άρι ήταν αισθητά πιο αποδοτικό με τους 100 ίππους και τα 146 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ.). Στην αγορά των μεταχειρισμένων διατίθενται και πετρελαίου 1.4 TDCi, απόδοσης 68 ίππων και 160 Nm ροπής ((0-100 χλμ./ώρα σε 15,5 δλ.).

Όσον αφορά τις τιμές των μεταχειρισμένων Ford Fusion, τα πιο καινούργια και με λιγότερα χιλιόμετρα κοστίζουν περίπου 4.000 – 5.000 ευρώ και αποτελούν μια καλή λύση ενός φθηνού μεταχειρισμένου κόμπακτ SUV, εφόσον βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store