Volkswagen Polo ντίζελ 1.2 TDI από 12.960 ευρώ

Όπως τα «συγγενικά» SEAT Ibiza και Skoda Fabia, έτσι και το Polo προσφέρεται με τον 1.2 TDI κινητήρα, ο οποίος από την αρχική του έκδοση παρουσιάζει χαμηλά πάγια έξοδα, αφού έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και κατανάλωση καυσίμου μόλις 3,8 λτ./100 χλμ. Ο 3κύλινδρος ντίζελ διαθέτει αρκετά καλή απόδοση με 75 ίππους και 180 Nm ροπής, κινώντας σε ικανοποιητικούς ρυθμούς το μικρό VW ειδικά στο μεσαίο φάσμα στροφών. Αρνητικό γνώρισμα του εν λόγω μηχανικού συνόλου είναι η μέτρια δύναμη στις πολύ χαμηλές στροφές και η τραχύτητα που παρουσιάζει.

Το Polo diesel είναι άνετο στο δρόμο μέσω της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησής του, γεγονός που αν μη τι άλλο εκτιμάται στους γεμάτους ανωμαλίες δρόμους. Παράλληλα  παρουσιάζεται ασφαλές και ουδέτερο σε κάθε διαδρομή χωρίς ωστόσο να είναι ενδιαφέρον οδηγικά σε αίσθηση μέσω του ελαφριού του τιμονιού. Στα θετικά στοιχεία του μικρού Volkswagen ανήκουν η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού και η απροβλημάτιστη εργονομία των επιμέρους χειριστηρίων, ενώ από πλευράς χώρων είναι σε θέση να μετακινήσει τέσσερις επιβάτες με καλές ανέσεις (χώρος αποσκευών 280 λίτρων).

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, 4 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλ. καθρέπτες, μηχανικός κλιματισμός και ράδιο CD.

Τιμή από: 12.960 ευρώ (με την απόσυρση)

Τεκμήριο: 4.000 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.199 κ.εκ., Ισχύς: 75/4.200 ps/σ.α.λ., Ροπή: 180/2.000 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 13,9 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 3,8 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 99 γρ./χλμ.  

Get it on Google Play Download on the App Store