Toyota iQ 1.0 City

Με μήκος λίγο πιο κάτω από τα 3 μέτρα, το Toyota iQ είναι ένα από τα πιο ευέλικτα αυτοκίνητα με «προχωρημένη» σχεδίαση και… φορτωμένο με πολύ τεχνολογία και καινοτομίες. Παρά το περιορισμένο του μήκος, το iQ προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς 3 ενηλίκων ατόμων και ενός παιδιού (με παραχωρήσεις για τους πίσω φιλοξενούμενους), ωστόσο σε αυτή τη διάταξη ο χώρος αποσκευών των μόλις 32 λίτρων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος. Το μινιμαλιστικό του χαρακτήρα ακολουθεί και η σχεδίαση του εσωτερικού με την υποδειγματική -για την κατηγορία- ποιότητα κατασκευής, την χαρακτηριστική τρισδιάστατη τριγωνική κεντρική κονσόλα, αλλά και τις ορισμένες εργονομικές ιδιαιτερότητες.  

Παρά τα σχεδόν 3 μέτρα του αμαξώματός του, το iQ εφοδιάζεται με 9 αερόσακους στάνταρ, έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP και στο δρόμο θυμίζει περισσότερο μικρό αυτοκίνητο παρά μίνι, δίχως να υστερεί σε άνεση, χάρη στην σωστά ρυθμισμένη ανάρτησή του. Πρόσθετα, ο 3κύλινδρος κινητήρας του 1,0 λίτρου με τους 68 ίππους έχει την απαραίτητη ζωηράδα, η κατανάλωσή του είναι περιορισμένη και με 99 γρ./χλμ. CO2 δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.  

Εξοπλισμός:ESP, 9 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, a/c, και ράδιο CD.

Τιμή: 12.638 ευρώ (με δώρο το όφελος απόσυρσης)

Τέλη κυκλοφορίας: 0 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 998 κ.εκ., Ισχύς: 68/6.000 ps/σ.α.λ., Ροπή: 91/4.800 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 14,7 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 4,4 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 99 γρ./χλμ. 

Get it on Google Play Download on the App Store