Δοκιμή Mitsubishi Colt 1.3 5d

Το τελευταίας γενιάς Colt, το οποίο άλλαξε την συντηρητική εικόνα της Mitsubishi προσφέρει όλα τα βασικά στοιχεία που θα αναζητήσει κανείς από ένα μικρό οικονομικό αυτοκίνητο. Μερικά από αυτά είναι η χαμηλή κατανάλωση, ο δυνατός κινητήρας των 1.3 λτ., η πρακτικότητα, η δυναμική εμφάνιση και οι πολύ προσιτές τιμές σε συνδυασμό με εκπτώσεις έως 3.000 ευρώ και πλήρες «πακέτο» εξοπλισμού.

Οικονομικός και ισχυρός κινητήρας

Το μηχανικό σύνολο των 1.3 λτ. αποδίδει σύμφωνα με τον κατασκευαστή 95 ίππους και 125 Nm ροπής, ενώ για περισσότερη οικονομία εφοδιάζεται με το πακέτο ClearTec, το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις του κινητήρα, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, σύστημα start/stop AS&G (με πολύ καλή λειτουργία), αλλαγή στην τελική σχέση μετάδοσης και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Το ισχυρό αυτό μοτέρ ανεβάζει με ευκολία στροφές και προσφέρει γρήγορες επιταχύνσεις κυρίως από στάση, η απόκρισή του στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού είναι πολύ καλή, ενώ ικανοποιητική είναι και η ελαστικότητά του, όπως και η αίσθηση του επιλογέα των ταχυτήτων. Αρνητικό του γνώρισμα αποτελεί ο αισθητός θόρυβος που παράγει και γίνεται αντιληπτός από τους επιβάτες.

Ευέλικτο και με καλή οδική συμπεριφορά

Όπως είναι λογικό, το Mitsubishi Colt 1.3 5d βρίσκεται στο στοιχείο του, όταν κινείται στους δρόμους της πόλης. Εκεί αποδεικνύεται ευέλικτο και ιδιαίτερα εύκολο στην οδήγηση και τους χειρισμούς, γεγονός που οφείλεται και στην αρκετά καλή περιμετρική ορατότητα. Η ανάρτηση από την πλευρά της χωρίς να είναι πολύ μαλακή εξασφαλίζει καλή άνεση και σταθερότητα σε κάθε διαδρομή με φυσιολογικές τάσεις υποστροφής σε δρόμο με στροφές και την ανάλογη «πίεση» από τον οδηγό. Όσον αφορά στο σύστημα διεύθυνσης έχει θετική αμεσότητα και ικανοποιητικό βάρος, δε λείπει όμως μια ασάφεια ως προς την αίσθηση που προσφέρει.

Πρακτικό και άνετο για τους επιβάτες εσωτερικό

Μετά την ανανέωση εκσυγχρονίστηκε και το εσωτερικό του Colt, το οποίο εμφανίζει σύγχρονη εικόνα και πολύ καλή εργονομία, ενώ σε επίπεδο κατασκευής έχει γίνει ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών με ικανοποιητική ποιότητα και συναρμολόγηση. Την πρακτικότητα ενισχύουν οι πολλές θήκες για μικροαντικείμενα και αποθηκευτικοί χώροι που υπάρχουν στην κεντρική κονσόλα, στις επενδύσεις των θυρών και στο ταμπλό. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το Colt είναι οι άνετοι χώροι για τις μετακινήσεις 4 φιλοξενούμενων με τους πίσω να έχουν στη διάθεσή τους αρκετό αέρα για τα πόδια τους. Αντιθέτως το πορτ μπαγκάζ είναι μικρό με χωρητικότητα 186 λτ. συν άλλα 50 λτ. κάτω από το αφαιρούμενο δάπεδο.

(+) Απόδοση κινητήρα, χώροι επιβατών, κατανάλωση, πρακτικότητα

(-) Θόρυβος κινητήρα, μικρός χώρος αποσκευών

Καύσιμο
Βενζίνη
Κυβισμός (κ.εκ.)
1.332
Κύλινδροι/βαλβίδες
4/16
Ταχύτητες
5
Ισχύς (PS/σ.α.λ.)
95/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
125/4.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.)
10,6
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)
180
Αστική (λτ./100 χλμ.)
6,4
Υπεραστική (λτ./100 χλμ.)
4,4
Μεικτή (λτ./100 χλμ.)
5,1
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)
119
Τέλη κυκλοφορίας (ευρώ)
107,1
Εμπρός ανάρτηση
ΜακΦέρσον, αντ. δοκός
Πίσω ανάρτηση
Ημιάκαμπτος άξονας, αντ. δοκός
Εμπρός φρένα
Αερ. δίσκοι
Πίσω φρένα
Ταμπούρα
Υποβοήθηση τιμονιού
Ηλεκτρική
Μήκος (χλστ.)
3.940
Πλάτος (χλστ.)
1.695
Ύψος (χλστ.)
1.550
Μεταξόνιο (χλστ.)
2.500
Βάρος (κιλά)
975
Χώρος αποσκευών (λίτρα)
236
Αστέρια
(4)
Ασφάλεια ενηλίκου
25 βαθμοί
Ασφάλεια παιδιού
30 βαθμοί
Ασφάλεια πεζού
7 βαθμοί
Επικουρικά συστήματα
-
ESP
 
Αερόσακοι
2
Ηλεκτρικά παράθυρα
2
Ηλεκτρικοί καθρέπτες
 
Air condition
 
Κλιματισμός
 
Ηχοσύστημα
 
Ζάντες Αλουμινίου
 
Τιμή από
11.790
Get it on Google Play Download on the App Store