Δοκιμή Mitsubishi ASX 1.6

Με το ASX η Mitsubishi καταφέρνει να καλύψει με επιτυχία το κοινό που αναζητά ένα αυτοκίνητο το οποίο προσφέρει τις αρετές των μικρομεσαίων χάτσμπακ με αυτές των SUV, όπως είναι η πρακτικότητα, οι «μαζεμένες» διαστάσεις, η ψηλή θέση οδήγησης, το περιπετειώδες στιλ κ.α. Μάλιστα στην αρχική έκδοση με τον κινητήρα των 1.6 λτ. προσφέρεται σε ελκυστικές τιμές δίχως να λείπει κάτι το ουσιαστικό από τον εξοπλισμό του. Από σχεδιαστικής άποψης το ASX κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις με το υπερυψωμένο αμάξωμά του και την επιθετική του όψη που το κάνει μοντέρνο και με νότες δυναμισμού.

Πρακτικό και ευρύχωρο εσωτερικό

Από το εσωτερικό του ASX δεν λείπει τίποτα. Το ταμπλό έχει πολύ ευχάριστο design και σχετικά μαλακά υλικά στο εμπρόσθιο τμήμα του ταμπλό, ενώ το φινίρισμα και η συναρμολόγηση είναι προσεγμένα. Η ψηλή θέση οδήγησης και τα σωστά τακτοποιημένα επιμέρους χειριστήρια με την πολύ καλή εργονομία αποτελούν ιδανικά «εργαλεία» στα χέρια των εμπρός επιβατών για ευχάριστες διαδρομές, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει το ASX. Σε επίπεδο χώρων ακόμα και 3 ενήλικες θα ταξιδέψουν με άνεση στη δεύτερη σειρά καθισμάτων του ASX, ενώ ο χώρος αποσκευών με όγκο 442 λίτρων θα καλύψει τις οικογενειακές υποχρεώσεις που καλείται να καλύψει το μικρομεσαίο SUV της Mitsubishi.

Οικονομικός κινητήρας με καλή απόδοση

Ο 1.600άρης κινητήρας βενζίνης που συναντάμε αρχικά στη γκάμα του ASX ταιριάζει καλά με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου αλλά και με τα… φορολογικά δεδομένα της χώρας μας. Με 117 ίππους και 154 Nm ροπής το εν λόγω μοτέρ έχει μέση κατανάλωση 5,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 135 γρ./χλμ., ενώ επιταχύνει το ASX από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 11,4 δευτερολέπτων. Πρόκειται για ένα καλό σύνολο που μπορεί να μην ενθουσιάζει με τα νούμερα που το συνοδεύουν, στην πράξη ωστόσο κινεί άνετα το ASX σε όλες τις συνθήκες. Η κλιμάκωση του κιβωτίου είναι αραιή συμβάλλοντας στη διατήρηση της κατανάλωσης σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο ο θόρυβος που παράγει το μοτέρ είναι ελαφρώς τονισμένος και δεν συμβαδίζει με τον άνετο προσανατολισμό του αυτοκινήτου.

Ξεκούραστο στην οδήγηση και ασφαλές

Το Mitsubishi ASX 1.6 διαθέτει πολύ φιλικό και προβλέψιμο χαρακτήρα, ικανοποιώντας και τους πλέον απαιτητικούς στους περισσότερους τους τομείς. Η ρύθμιση της ανάρτησης επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παρέχει πολύ καλά επίπεδα άνεσης δικαιολογώντας με το παραπάνω τον οικογενειακό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Παράλληλα η ψηλή θέση οδήγησης προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα κυρίως στον τομέα της πολύ καλής περιφερειακής ορατότητας, το σύστημα διεύθυνσης ικανοποιεί με την αίσθηση και την πληροφόρηση που παρέχει αλλά είναι σχετικά ελαφρύ και τα φρένα έχουν καλή απόδοση. Οι λάτρεις της περιπέτειας θα μπορέσουν και με το δικίνητο ASX να κινηθούν με ασφάλεια σε πατημένο χωματόδρομο, αρκεί φυσικά να μην το παρακάνουν, λόγω έλλειψης 4κίνησης.

(+) Εμφάνιση, χώροι, πρακτικότητα, κατανάλωση, χαμηλά τέλη κυκλοφορίας

(-) Ελαφριά αίσθηση τιμονιού, θόρυβος κινητήρα

Καύσιμο
Βενζίνη
Κυβισμός (κ.εκ.)
1.590
Κύλινδροι/βαλβίδες
4/16
Ταχύτητες
5
Ισχύς (PS/σ.α.λ.)
117/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.)
154/4.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.)
11,4
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)
183
Αστική (λτ./100 χλμ.)
7,5
Υπεραστική (λτ./100 χλμ.)
4,9
Μεικτή (λτ./100 χλμ.)
5,9
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)
135
Τέλη κυκλοφορίας (ευρώ)
148,5
Εμπρός ανάρτηση
ΜακΦέρσον, αντ. δοκός
Πίσω ανάρτηση
Πολλαπλών συνδέσμων, αντ. δοκός
Εμπρός φρένα
Αερ. δίσκοι
Πίσω φρένα
Δίσκοι
Υποβοήθηση τιμονιού
Ηλεκτρική
Μήκος (χλστ.)
4.295
Πλάτος (χλστ.)
1.770
Ύψος (χλστ.)
1.615
Μεταξόνιο (χλστ.)
2.670
Βάρος (κιλά)
1.270
Χώρος αποσκευών (λίτρα)
442
Αστέρια
(5)
Ασφάλεια ενηλίκου
86%
Ασφάλεια παιδιού
78%
Ασφάλεια πεζού
60%
Επικουρικά συστήματα
71%
ESP
 
Αερόσακοι
7
Ηλεκτρικά παράθυρα
4
Ηλεκτρικοί καθρέπτες
 
Air condition
 
Κλιματισμός
 
Ηχοσύστημα
 
Ζάντες Αλουμινίου
 
Τιμή από
20.790
Get it on Google Play Download on the App Store