Αποκαλύφθηκε κι η ευρωπαϊκή Mercedes EQB

Πυρετός ηλεκτρικών μοντέλων για την Mercedes, μιας και στο Μόναχο έκανε και την επίσημη εμφάνιση της η Mercedes EQB!

Τον περασμένο Απρίλιο η Mercedes μας σύστησε με την ηλεκτρική έκδοση της GLB, κρατώντας όμως κλειστά τα χαρτιά της σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου τα άνοιξε κι έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες της EQB. Αυτή θα είναι διαθέσιμη σε δυο εκδόσεις τις EQB 300 και EQB 350, οι οποίες εξοπλίζονται με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, με τον κάθε άξονα να φιλοξενεί κι έναν ηλεκτροκινητήρα. Αυτοί θα αντλούν ενέργεια από μπαταρία 66,5 kWh, που σύμφωνα με τη Mercedes κατά το πρωτόκολλο δοκιμών WLTP θα προσφέρει αυτονομία 419 χιλιόμετρων. Σε ότι αφορά την φόρτιση, αν ο οδηγός χρησιμοποιήσει ταχυφορτιστή DC, από το 10%, η μπαταρία της EQB εντός 32 λεπτών θα φτάνει το 80% της χωρητικότητάς της. Αν τώρα το διαθέσιμο δίκτυο παρέχει ισχύ 11 kW τότε από το 10 έως το 100% χρειάζονται 5 ώρες και 45 λεπτά. 

Η νέα Mercedes EQB ξεχωρίζει με το όμορφο παρουσιαστικό της, έχοντας πληθωρικές διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα το μήκος αγγίζει τα 4.684 χλστ. μήκους, το πλάτος τα 1.834 χλστ., το ύψος τα 1.667 χλστ., ενώ το μεταξόνιο τα 2.829 χλστ. Η νέα EQB ξεχωρίζει αμέσως, χάρη στο πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματος, με βάση τα πρότυπα της μικρότερης EQA. Χαρακτηριστικά της γνωρίσματα αποτελούν το μαύρο πάνελ της μάσκας με το αστέρι στο κέντρο, τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω και οι μυώδεις προφυλακτήρες. Εντυπωσιακές με την σειρά τους είναι και οι ζάντες αλουμινίου των έως 20 ιντσών. Παρά τον τετραγωνισμένο σχεδιασμό της EQB, ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι αρκετά χαμηλός (Cd: 0,28). Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα προσφέρεται κι ως 7θέσιο, με τους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους να ικανοποιούν, όπως δηλώνει η Mercedes παρά τις compact διαστάσεις του αμαξώματος. Ο χώρος αποσκευών, στην πενταθέσια EQB προσφέρει από 495 έως 1.710 λίτρα (με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα) ενώ η 7θέσια EQB προσφέρει 465 και 1.620 λίτρα αντίστοιχα. Η Μercedes τονίζει πως τα καθίσματα στην δεύτερη σειρά μπορούν να ρυθμιστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ιδιοκτήτης να αυξήσει έως και κατά 190 λίτρα τον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

Η καμπίνα προέρχεται αυτούσια από την GLB με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο λογισμικό του infotainment και του πίνακα οργάνων για την ηλεκτρική λειτουργία του αυτοκινήτου, αλλά και το διαφορετικό χρωματισμό στο περίγραμμα των αεραγωγών. Ξεχωρίζουν λοιπόν οι δυο οθόνες με διάσταση 10,25 ίντσες με το ΜΒUX σύστημα infotainment να εξοπλίζεται με εφαρμογή Έξυπνης Πλοήγησης στον στάνταρ εξοπλισμό που υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη τα σημεία φόρτισης, ακόμα και τις καιρικές συνθήκες! Η νέα Mercedes EQB αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στις αρχές του επόμενου έτους, όπου λίγο νωρίτερα θα ανακοινωθούν κι οι τιμές της!

Get it on Google Play Download on the App Store