Αποκαλύφθηκε το Mini SUV Hyundai Casper!

Η Hyundai το έχει βάλει στόχο να κυριαρχήσει σε κάθε κατηγορία που δραστηριοποιείται, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να αποτυπώνουν ότι έχει όλα τα φόντα να το πετύχει. Μετά τα αξιόλογα μοντέλα που μας προσφέρει, η Hyundai αποκάλυψε ένα ακόμα το οποίο θα ενταχθεί στα mini SUV, με αυξημένη πρακτικότητα και χαριτωμένη σχεδίαση.

Το νέο μοντέλο ονομάζεται Hyundai Casper και έρχεται για να κοντράρει το Suzuki Ignis, με την ονομασία του να προέρχεται από μια φιγούρα στο skateboard κι όχι από το γνωστό φαντασματάκι καρτούν. Σε επίπεδο σχεδίασης το Casper είναι ιδιαίτερο και κάνει εντύπωση με την τετραγωνισμένη σχεδίασή του, αλλά και τη μεγάλη γρίλια που ενσωματώνει τα κυρίως φωτιστικά σώματα. Ακριβώς από πάνω σε μια μαύρη φάσα υπάρχουν τα αιχμηρά LED ημέρας και το λογότυπο της μάρκας. Από εκεί κι έπειτα τα εμπρός και πίσω φτερά είναι τονισμένα, με τα μαύρα προστατευτικά και τις ράγες οροφής να ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του Casper. Πίσω ξεχωρίζει το μαύρο περίγραμμα του παρμπρίζ, αλλά και η οριζόντια LED λωρίδα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το μήκος του Casper ανέρχεται στα 3.595 χλστ., το πλάτος στα 1.595 χλστ. και είναι 1.575 χλστ. ψηλό, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.400 χλστ. Νούμερα που το βάζουν κάτω από το Bayon, αποδεικνύοντας πως το πεδίο δράσης του Casper θα είναι η πόλη!

Βασιζόμενο στην πλατφόρμα Κ1, αυτή δηλαδή που «πατάνε» τα Kia Picanto και Hyundai i10, η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται από δυο 3κύλινδρα μηχανικά σύνολα 1.000 κ.εκ.! Το πρώτο είναι ατμοσφαιρικό και αποδίδει 76 ίππους, ενώ το δεύτερο είναι υπερτροφοδοτούμενο και δυνατότερο, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του 100 ίππους! Αμφότερα θα είναι διαθέσιμα είτε με 5άρι μηχανικό είτε με αυτόματο ισάριθμων σχέσεων. Αρχικά θα το δούμε στην αγορά της Ινδίας με τον 1.200άρη ατμοσφαιρικό των 84 ίππων, ενώ ακούγεται πως ίσως ακολουθήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση το 2023. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου στην Κορέα, με την κατασκευάστρια να μην το αποκλείει να μας έρθει και στην Ευρώπη! Αν μη τι άλλο το Hyundai Casper θα έχει έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά!

Get it on Google Play Download on the App Store