22 εκατ. Mercedes από το πιο premium εργοστάσιό της

Η Mercedes-Benz γιορτάζει την παραγωγή 22 εκατομμυρίων οχημάτων, στο εργοστάσιό της στο Sindelfingen. Τη μονάδα παραγωγής όπου η φίρμα από τη Στουτγκάρδη κατασκευάζει τα πιο πολυτελή μοντέλα της, με μια ιστορία που φτάνει πίσω στο 1919.

Το εργοστάσιο στη Νότια Γερμανία ξεκίνησε τις εργασίες το 1915, ως μονάδα κατασκευής αεροσκαφών. Στα τροχοφόρα οχήματα στράφηκε το 1919, με το πρώτο αυτοκίνητο που εξήλθε από τις πύλες να ήταν η Mercedes-Knight 16/45. Στις δεκαετίες του ’20 και του ’30, δημιουργήθηκε μεγάλης κλίμακας παραγωγή και το Sindelfingen έφτασε σε παραγωγική δυναμικότητα-ρεκόρ το 1966, όταν κατασκευάστηκαν διπλάσια οχήματα σε ένα χρόνο από ό,τι σε ολόκληρη την περίοδο μεταξύ 1946 και 1952.

Η ίδια τοποθεσία αποτελεί πλέον τη γενέτειρα των πιο premium μοντέλων της Mercedes, περιλαμβανομένων των EQS, E-Class, GLC, CLS, AMG GT 4-Door και φυσικά των S-Class/S-Class και Maybach S-Class. Η υπ’ αριθμόν 22.000.000 Γερμανίδα από το Sindelfingen είναι μια κόκκινη EQS 580 4Matic, η οποία απαθανατίστηκε δίπλα στην ιστορική και 104χρονη πρόγονό της. Η Mercedes δηλώνει υπερήφανη για την τεχνολογική αρτιότητα και ευελιξία της υπερσύγχρονης μονάδας, που επιτρέπει την ταχεία ενσωμάτωση πολλών και διαφορετικών συστημάτων κίνησης στη γραμμή παραγωγής.

«Συγχαίρω τους συναδέλφους μου στο Sindelfingen για την εντυπωσιακή επέτειο παραγωγής 22 εκατομμυρίων οχημάτων. Ευέλικτο, ψηφιακό, αποδοτικό και βιώσιμο: Το Sindelfingen είναι και παραμένει το κέντρο αριστείας μας για μοντέλα των πολυτελών κατηγοριών, στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής. Το Sindelfingen έχει μια εντυπωσιακή ιστορία , ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε ιδανική θέση για το μέλλον. Οι εγκαταστάσεις-πρότυπο στην κορυφαία κατηγορία θα παράγουν μοντέλα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική πλατφόρμα AMG.EA, από το 2025 και μετά», σχολίασε ο Jorg Burzer, στέλεχος της Mercedes, επικεφαλής για την παραγωγή και τη διαχείριση της αλυσίδας ανεφοδιασμού.

Get it on Google Play Download on the App Store