Fiat για την Αλγερία και από την Αλγερία

Η Stellantis ανακοίνωσε τη διάθεση έξι μοντέλων της Fiat στην Αλγερία και την παράλληλη πραγματοποίηση επενδύσεων – με πρώτη φάση άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ- για την παραγωγή στη χώρα τεσσάρων μοντέλων της μάρκας.

Η Fiat επεκτείνοντας το παγκόσμιο αποτύπωμά της, προχωρά στη διάθεσή των μοντέλων της και στην αγορά της Αλγερίας. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα της Β. Αφρικής την Κυριακή 19 Μαρτίου, παρουσία μελών της κυβέρνησης, διπλωματών και στελεχών του Ομίλου Stellantis. Σε πρώτη φάση, στην αγορά της Αλγερίας θα είναι διαθέσιμα τρία επιβατικά και τρία επαγγελματικά μοντέλα της Fiat, τα 500 Hybrid, 500X, Tipo, Doblo, Scudo και Ducato. Η φάση επένδυσης έρχεται σε συνέχεια συμφωνίας που υπεγράφη το Νοέμβριο του 2022 με την Αλγερινή Αρχή Προώθησης Επενδύσεων, η οποία αφορά στη έναρξη ανάπτυξης βιομηχανικών δραστηριοτήτων, υπηρεσιών after sales και ανταλλακτικών για τη Fiat, καθώς και τη συνολική ανάπτυξη του τομέα του αυτοκινήτου στην Αλγερία.

Παραγωγή του Fiat 500 στην Αλγερία

Ήδη η Αλγερία αποτελεί βασικό τμήμα του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030 της Stellantis για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΜΕΑ). Η διάθεση των μοντέλων της Fiat στη χώρα θα ανοίξει το δρόμο ώστε η Stellantis να πετύχει το φιλόδοξο στόχο για την πώληση στην ΜΕΑ (Μέση Ανατολή) ενός εκατομμυρίων οχημάτων μέχρι το 2030, εκ των οποίων το 70% θα έχουν κατασκευαστεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η κατασκευή του εργοστασίου Tafraoui-Oran αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2023, με την παραγωγή του Fiat 500 να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο τέλος του έτους. Μέχρι το 2026 η μονάδα θα έχει δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας, θα έχει δυνατότητα παραγωγής τεσσάρων μοντέλων της Fiat και δυναμικότητα 90.000 οχημάτων σε ετήσια βάση.

Στα σκαριά νέο μοντέλο

«Σήμερα γιορτάζουμε την επιστροφή της Fiat στην Αλγερία. Μια θρυλική μάρκα με τεράστια ιστορία και παγκόσμια απήχηση. Από το 1899 η αποστολή της μάρκας μας δεν έχει αλλάξει. Αυτή είναι να προσφέρει έξυπνες και προσιτές λύσεις αυτοκίνησης», δήλωσε ο κ. Olivier Francois, CEO της Fiat. «Το 500 Hybrid είναι το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί εδώ, θα ακολουθήσει το Doblo, αλλά και ένα μοντέλο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των σχεδιαστών μας. Από σήμερα, τα 500 Hybrid, 500Χ, Tipo, αλλά και τα επαγγελματικά Doblo, Scudo και Ducato είναι διαθέσιμα, ώστε κάθε αγοραστής στην Αλγερία να μπορεί να βρει το Fiat που ταιριάζει στις ανάγκες του.»

Με αφορμή την επιστροφή της Fiat στην Αλγερία, η Ιταλική μάρκα δημιούργησε ένα σύντομο video που τονίζει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο κρατών:

Get it on Google Play Download on the App Store