Φουλ ηλεκτροκίνηση για τα premium της Stellantis

Ο άνεμος αλλαγής που πνέει στη Stellantis είναι ισχυρός, αναζωογονητικός και σε πολύ μεγάλο βαθμό, ηλεκτρικός. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγήκε από τις ανακοινώσεις κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε ο όμιλος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο όρος «ηλεκτροποίηση» απαντάται παντού στα μελλοντικά πλάνα του προσφάτως συσταθέντα κολοσσού. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στο premium τμήμα, αρχής γενομένης από τις Alfa Romeo, Lancia και DS Automobiles. Όλες θα στραφούν στην ηλεκτροκίνηση, με τους Γάλλους να σέρνουν το χορό και να ξεκινούν τα λανσαρίσματα αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων από το 2024. Η Lancia θα γίνει 100% ηλεκτρική δυο χρόνια αργότερα ενώ για το 2027, ορίζεται η αλλαγή «διακόπτη» στην Alfa Romeo.

Η μιλανέζικη φίρμα ανακοινώνεται πως από το 2027, θα παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά σε «μεγάλες αγορές της Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Κίνας». Για Lancia και DS δεν υπάρχει τοπικός προσδιορισμός, οπότε η στροφή στην ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να θεωρηθεί καθολική. Η πρώτη, δε, θα προσφέρει αποκλειστικά υβριδικά και ηλεκτρικά από το 2024, μέχρι να αλλάξει πλήρως σε ρεύμα το ’26. Όπως αναφέρουν Ιταλοί και Γάλλοι ωστόσο, η νέα ρότα στα πλάνα των τριών εταιριών δεν σημαίνει πως τα σημερινά θερμικά μοτέρ θα αποσυρθούν. Απλώς, από ένα σημείο και μετά θα παρουσιάζουν μόνο EVs. Τα ντίζελ βέβαια θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν, αλλά προς το παρόν δεν διαρρέει κάτι για κατάργηση.

Μάλιστα, δηλώνουν πως «η Alfa Romeo θα γίνει Alfa e-Romeo από το 2024 και μετά», η Lancia «θα είναι ο πιο elegant τρόπος για να σωθεί ο πλανήτης» και τα DS θα «μετουσιώνουν την τέχνη του ταξιδιού». Τέλος, η Stellantis, μέσα από τις 14 μάρκες που την απαρτίζουν, θα κυκλοφορήσει 20 ηλεκτροποιημένα μοντέλα εντός της προσεχούς διετίας.

Get it on Google Play Download on the App Store