Γερμανικά ηλεκτρικά «Made in Greece»!

Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο χάρτης αυτοκινητοβιομηχανίας, στην καρδιά της ηλεκτρικής εποχής μάλιστα, χάρις στην υπογραφή της Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας μεταξύ Next.e.GO και Enterprise Greece μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων της γερμανικής εταιρίας.

Δείτε ακόμα: Η Τουρκία έχασε το μπαχτσίσι από την VW

Το project «Electric Cars e.GO Made in Greece» αποσκοπεί στην κατασκευή 30.000 οχημάτων ετησίως, με την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας να υπολογίζεται στις 1.000, ενώ οι έμμεσες θα φτάσουν τις 5.000. Παράλληλα θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις Τεχνολογίας και Καινοτομίας (σαν να λέμε τμήμα R&D), με την ανέγερση του εργοστασίου να προγραμματίζεται σε ορίζοντα 2 ετών. Προς το παρόν τα ενδιαφερόμενα μέρη βρίσκονται σε αναζήτηση του κατάλληλου χώρου. Αυτή είναι η δεύτερη επένδυση σχετική με το αυτοκίνητο που ανακοινώνεται το τελευταίο διάστημα, μετά την εκπόνηση του μεγαλεπήβολου πλάνου της VW για την Αστυπάλαια!

Διαβάστε επίσης: Σας έχει λείψει το «ελληνικό» Nissan Sunny;

Κατά την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο για ν’ αναπτύξει την ηλεκτροκίνηση και μέρος αυτού είναι η συγκεκριμένη επένδυση, όπως και αυτή της Volkswagen για το «πράσινο νησί» στην Αστυπάλαια. Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για μία βιομηχανία κατασκευής οχημάτων στην Ελλάδα. Κι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που δείχνει ότι δεν θέλουμε η χώρα να είναι ανταγωνιστική μόνο στις υπηρεσίες, αλλά και στη βιομηχανία». Λέτε σιγά σιγά να ξαναζήσουμε εποχές Nissan, Βιαμάξ και Pirelli;

Get it on Google Play Download on the App Store