Η Mercedes έφτασε τα 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Σε ένα σημείο-ορόσημο  έφτασε η Mercedes, που συμπλήρωσε 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το 1945 – όταν σήμανε η επανέναρξη κατασκευής επιβατικών οχημάτων, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η υπ’ αριθμόν 50.000.000 Mercedes-Benz είναι η πρώτη Maybach S-Class που κύλησε τους τροχούς της από τη γραμμή παραγωγής του Factory 56. Ένα συγκρότημα υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Σίντελφίγκεν, που εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβρη του 2020 και κόστισε 730 εκατ. ευρώ. O Jörg Burzer, μέλος του Δ.Σ. της Mercedes-Benz AG δήλωσε υπερήφανα: «Η Mercedes-Benz ήταν πάντα συνώνυμο της πολυτέλειας. Για αυτό και είμαι πολύ περήφανος για το συγκεκριμένο επίτευγμα! Πενήντα εκατομμύρια οχήματα είναι μια ιστορική επίδοση και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους, καθώς χωρίς τις προσπάθειες και γνώσεις τους δεν θα καθίστατο δυνατή η εκπλήρωσή της».

Αξίζει δε να σημειώσουμε πως η εν λόγω ιστορική επίδοση, αφορά τα τελευταία 75 χρόνια. Αυτοκίνητα με το σήμα της Mercedes κυκλοφορούν από το 1926, όταν Karl Benz και Gottlieb Daimler ένωσαν τις εταιρίες τους για το σχηματισμό της Daimler-Benz. Κάτι που σημαίνει πως η συνολική παραγωγή αυτοκινήτων στα χρονικά της Mercedes, είναι πολύ πάνω από 50 εκατομμύρια!

Η Maybach S-Class που έγραψε Ιστορία, είναι η κορυφαία έκφανση της ναυαρχίδας του «Αστεριού». Το υπερμέγεθες αμάξωμά της φτάνει τα 5.469 χλστ. σε μήκος, τα 1.921 χλστ. σε πλάτος και τα 1.510 χλστ. σε ύψος. Το μεταξόνιο είναι αυξημένο κατά 18 εκατοστά, φτάνοντας συνολικά τα 3.396 χλστ. Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι τέτοια, ώστε ο εξοπλισμός διαθέτει μέχρι σύστημα εξουδετέρωσης εισερχόμενων θορύβων και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα πίσω καθίσματα, με λειτουργία ανάκλιντρου και μασάζ στις γάμπες! Αναλόγως αγοράς, την κίνηση αναλαμβάνουν δυο κινητήρια σύνολα. Η S580 4MATIC συνδυάζει τον 4λιτρο και ήπια υβριδικό (48 Volt EQ Boost) V8 twinturbo των 496 ίππων, με σύστημα τετρακίνησης και 9άρι αυτόματο κιβώτιο. Η S650 θα διαθέτει τον 6λιτρο V12 twinturbo των 621 ίππων, επίσης με σύστημα τετρακίνησης και το 9άρι G-TRONIC.

Get it on Google Play Download on the App Store