Μια πρώτη γεύση από το νέο Toyota MR2;

Σήμερα η Toyota δια στόματος του προέδρου της Akio Toyoda αποκάλυψε τα μελλοντικά της πλάνα ανακοινώνοντας την παρουσίαση 30 ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2030. Ανάμεσα σε αρκετά πρωτότυπα που παρέλασαν στις οθόνες μας ήταν και το εικονιζόμενο, αφήνοντας υπόνοιες πως ίσως έχουμε μπροστά μας το μελλοντικό Toyota MR2.

Εν αντιθέσει με τη Lexus που δημοσίευσε κάποιες από τις τεχνικές λεπτομέρειες του ηλεκτρικού διάδοχου του LFA, η Toyota δεν είπε το παραμικρό σχετικά με το εντυπωσιακό πορτοκαλί δημιούργημα που είδαμε σήμερα με την ονομασία Sports EV. Σαφώς η ιδέα κατασκευής ενός sport μοντέλου δεν είναι καινούργια στο στρατόπεδο της Toyota, μιας και από τον Οκτώβριο του 2015 στην έκθεση του Τόκιο, μας είχε συστήσει το πρωτότυπο S-FR. Αυτό όμως που επιβεβαίωσε ο πολυπράγμων Akio Toyoda είναι πως το σπορ μοντέλο της μάρκας θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Lotus. Ένα ακόμα στοιχείο που γνωρίζουμε είναι πως όντως η Toyota σχεδιάζει την αναβίωση του MR2 με την επίσημη παρουσίαση να έχει οριστεί για το 2025.

Εντύπωση προκάλεσε στους περισσότερους και το γεγονός πως το εντυπωσιακό 2θέσιο μοντέλο έφερε στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα το λογότυπο GR (Gazoo Racing) κάνοντας σαφές πως έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο επιδόσεων που αναμένεται να προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις. Αναλύοντας περισσότερο τα δεδομένα η έκδοση παραγωγής του Sports EV θα έχει την κίνηση στον πίσω άξονα, με την τετρακίνηση να μην αποτελεί προτεραιότητα για την Toyota. Κι αυτό γιατί το βάρος θα ήταν αυξημένο, όπως και η τιμή απόκτησής του. Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν στο άμεσο μέλλον από τον ιαπωνικό κολοσσό!

Get it on Google Play Download on the App Store