Νέα επένδυση 70 εκ. ευρώ της Kia στην Ευρώπη

Η Kia Motors Ευρώπης ολοκλήρωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων και κινητήρων στη Ζιλίνα της Σλοβακίας. Οι βελτιώσεις είναι το αποτέλεσμα μιας επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε φέτος η Kia, προετοιμάζοντας το εργοστάσιο για την παραγωγή των νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης «Smartstream» και των υβριδικών κινητήρων.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικά Kia με δωρεάν το ρεύμα στην Ελλάδα

Η επένδυση στη Ζιλίνα έχει στόχο το μετασχηματισμό (από ντίζελ σε βενζίνη) της μίας από τις τέσσερις γραμμές συναρμολόγησης κινητήρων του εργοστασίου. Στο εξής η Kia θα κατασκευάζει σε 3 γραμμές παραγωγής μικρού κυβισμού κινητήρες βενζίνης, υψηλής απόδοσης, συμβατούς με υβριδικά συστήματα, ενώ η τέταρτη αφορά στον πρόσφατης Smartstream γενιάς κινητήρα ντίζελ 1.6 λίτρων. Πρόκειται για μια κίνηση της Kia προς τον εξηλεκτρισμό, σύμφωνα με την ευρύτερη τάση της ευρωπαϊκής αγοράς.

Επίσης, αυτή η επένδυση επιτρέπει την παραγωγή της πρόσφατης γενιάς κινητήρων «Smartstream» της Kia, που βασίζονται στους νέους 1.5 λίτρων «Kappa» και 1.6 λίτρων «Gamma» T-GDi. Αυτοί οι νέοι τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες θα αποτελέσουν την βάση για τον εξηλεκτρισμό και την μείωση των εκπομπών ρύπων της εταιρείας στην Ευρώπη. Και οι δύο νέοι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί για να υποδέχονται το υβριδικό 48V σύστημα ECODynamics + της Kia. Επιπλέον, ο «Gamma» κινητήρας 1.6 T-GDi έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται υβριδικές τεχνολογίες καθώς η μάρκα μελετά μια ευρύτερη γκάμα με νέες μελλοντικές εκδόσεις.

Η επένδυση της Kia στη Ζιλίνα πλέον αναδεικνύει την εν λόγω παραγωγική εγκατάσταση ως κορυφαία παγκοσμίως στην παραγωγή κινητήρων HEV. Η γραμμή συναρμολόγησης για το νέο 1.5 T-GDi κινητήρα λειτουργεί παράλληλα με μια νέα γραμμή παραγωγής για τον 1.6 T-GDi. Επίσης, στη Ζιλίνα κατασκευάζεται και ο «Smartstream» κινητήρας ντίζελ 1.6 λίτρων και οι υβριδικοί 48V κινητήρες ντίζελ, που απαντώνται στην γκάμα των Kia Ceed, XCeed και Kia Sportage.

Υβριδική τεχνογνωσία – σχεδιασμένη στην Κορέα, κατασκευασμένη στην Ευρώπη

Οι νέοι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί εσωτερικά από το τμήμα Έρευνας και Τεχνολογίας της Kia στη Namyang της Κορέας. Οι ομάδες των ειδικών εξέλιξης συστημάτων ισχύος έχουν βελτιώσει την απόδοση των κινητήρων και την ροπή τους σε ένα ευρύτερο φάσμα των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων στροφών ανά λεπτό. Επίσης, η ενσωμάτωση της υβριδικής τεχνολογίας της Kia ήταν η βάση για την εξέλιξη και των δύο κινητήρων.

Δείτε ακόμα: Ήρθε το νέο Kia Rio σε υβριδικό και GT-Line (τιμές)

Αυτοί οι νέας γενιάς κινητήρες αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Kia για μία πληρέστερη γκάμα κινητήριων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών, ηλεκτρικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης που να ικανοποιούν τις ανάγκες διαφορετικών προφίλ οδηγών.

Περισσότερη ισχύς και χαμηλότερες εκπομπές χάρη στις νέες τεχνολογίες «Smartstream» 

Ο νέος 1.5 T-GDi κινητήρας αντικαθιστά τον 1.4 T-GDi της Kia και θα τοποθετηθεί στο μέλλον σε διάφορα μοντέλα παραγωγής. Με ισχύ 160 ίππων, ​​ο νέος κινητήρας «Kappa» δεν είναι μόνο 14% πιο ισχυρός από τον προκάτοχό του που απέδιδε 140 ίππους. Επιπρόσθετα, έχει 4,5% περισσότερη ροπή (στα 253 Nm) και είναι έως και 7% πιο οικονομικός σε καύσιμα και εκπομπές καυσαερίων.

Ο νέος κινητήρας «Gamma» είναι μια αναβάθμιση του υπάρχοντος 1.6 T-GDi της Kia υιοθετώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες «Smartstream» της εταιρείας για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 8%, σε σύγκριση με το προηγούμενο σύνολο. Εν τω μεταξύ, η ισχύς έχει αυξηθεί από τους 177 στους 180 ίππους. Η μέγιστη ροπή παραμένει στα 265 Nm.

Και οι δύο νέοι κινητήρες διαθέτουν τις προηγμένες καινοτομίες «Smartstream» της Kia, που έχουν σχεδιαστεί για την μείωση των εκπομπών και τη βελτίωση των επιδόσεων στο δρόμο. Αυτές οι καινοτομίες περιλαμβάνουν το σύστημα συνεχούς μεταβαλλόμενου χρονισμού των βαλβίδων (CVVD) και ένα σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων χαμηλής πίεσης (LP-EGR) για την βελτίωση της απόδοσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Δείτε ακόμα: Kia Stonic 1.0 T-GDi με τιμή που «τα σπάει»

Το CVVD μεταβάλλει το χρονισμό βαλβίδων του κινητήρα για τη βελτίωση των επιδόσεων και της απόδοσης καυσίμου, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις εκπομπές ρύπων. Το σύστημα LP-EGR είναι ενεργό στις χαμηλότερες σ.α.λ. του κινητήρα μειώνοντας την πρόωρη καύση ή τα «πειράκια». Παράλληλα, ο συνδυασμός CVVD και LP-EGR δημιουργεί μια σημαντική βελτίωση στην απόδοση καυσίμου.

Επίσης, οι κινητήρες διαθέτουν μπεκ ψεκασμού υψηλότερης πίεσης και φίλτρα σωματιδίων βενζίνης (GPF) για μειωμένες εκπομπές σωματιδίων. Εκτός από τη μείωση των εκπομπών, οι νέες τεχνολογίες βελτιώνουν την αποδοτικότητα των κινητήρων, με περισσότερη ισχύ και ροπή διαθέσιμη σε χαμηλότερες σ.α.λ.

Διαθεσιμότητα μοντέλων 

Η Kia θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το λανσάρισμα των νέων εκδόσεων κινητήρων πριν το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών κινητήρων 48V εσωτερικής καύσης, των υβριδικών και των plug-in υβριδικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Stellantis επενδύει εκατομμύρια σε ατμοσφαιρικό μοτέρ!
Η Stellantis επενδύει εκατομμύρια σε ατμοσφαιρικό μοτέρ! …
Τέλος το Ford Focus εντός διετίας
Τέλος το Ford Focus εντός διετίας
Καταιγισμός Ferrari με 15 νέα μοντέλα σε 4 χρόνια
Καταιγισμός Ferrari με 15 νέα μοντέλα σε 4 χρόνια
Εθελούσια έξοδος από τη VW για τους εργαζομένους στη Ρωσία
Εθελούσια έξοδος από τη VW για τους εργαζομένους στη Ρωσία …
Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος οι θερμικοί κινητήρες
Ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος οι θερμικοί κινητήρες …
Ξεκίνησε η παραγωγή του «γυμνού» Lada Granta
Ξεκίνησε η παραγωγή του «γυμνού» Lada Granta
Αβεβαιότητα για το εργοστάσιο του Ford Focus
Αβεβαιότητα για το εργοστάσιο του Ford Focus
Πώς η κυριαρχία της Κίνας επηρεάζει τον κόσμο
Πώς η κυριαρχία της Κίνας επηρεάζει τον κόσμο …
Η Stellantis θα κατασκευάζει το νέο van της Toyota
Η Stellantis θα κατασκευάζει το νέο van της Toyota
Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου VW Caddy Life
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθαν τα VW ID.5 και ID.5 GTX (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Η τιμή του Toyota bZ4X στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πάτησε στην Ελλάδα το πολυτάλαντο Dacia Jogger
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ακόμα πιο ισοπεδωτικό το Jeep Wrangler 4xe
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε στην Ελλάδα το φθηνότερο 7θέσιο Crossover
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Το Toyota Aygo X ήρθε στην Ελλάδα (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέα σειρά Fiat Panda Hybrid σε χαμηλές τιμές
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου VW Multivan στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές της Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Skoda Karoq στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Get it on Google Play Download on the App Store