Νέα μάρκα και αυτοκίνητο από τις Honda-Sony!

Πριν 3 χρόνια έκανε πρεμιέρα το Vision-S. Ένα πρωτότυπο που προετοίμαζε το έδαφος, για το πρώτο αυτοκίνητο της Sony. Ο καιρός πέρασε, το απολύτως λειτουργικό concept car συνέχισε να εξελίσσεται, οι Ιάπωνες δεν έβαλαν σε καμιά στιγμή στην άκρη το project, σύναψαν συνεργασία με τη Honda και σήμερα, έχουμε το τελικό αποτέλεσμα. Μια ολοκαίνουργια μάρκα και ένα τετράτροχο, που μοιάζει έτοιμο για παραγωγή!

Honda και Sony ανακοίνωσαν από κοινού την ίδρυση της Afeela. Του πρώτου «τέκνου» της Sony Honda Mobility, με σκοπό «την έκφραση συναισθημάτων που ως φιλοσοφία αποτελεί το επίκεντρο της SHM». To Vision-S εξελίχτηκε στο αυτοκίνητο που βλέπουμε, με τα ενιαία φωτιστικά σώματα εμπρός πίσω και τις γραμμές του αμαξώματος να παραπέμπουν, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, σε διαστημόπλοιο. Το αβάπτιστο πρωτότυπο φτάνει στα 4.895 χλστ. μήκους, 1.900 χλστ. πλάτους, 1.460 χλστ. ύψους και 3.000 χλστ. μεταξονίου, όντας λίγο μικρότερο από τη Mercedes EQE των 4.994 χλστ. μήκους και 3.119 χλστ. μεταξονίου.

Δεδομένης της παρουσίας της Sony , δεν αποτελεί έκπληξη το ότι το εσωτερικό είναι υψηλής τεχνολογίας και διαθέτει μεγάλη οθόνη που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό , λειτουργώντας και ως πλαϊνοί καθρέπτες μέσω των καμερών. Συνολικά υπάρχουν 45, συνεργαζόμενες με επικουρικά συστήματα και καθιστώντας το Afeela ως αυτόνομο όχημα Επιπέδου 3. Το μινιμαλιστικό ταμπλό χαρακτηρίζεται από την απουσία διακοπτών, οι οποίοι έχουν μετακομίσει στο αεροπορικού τύπου τιμόνι (που θυμίζει το Yoke των Tesla), την ώρα που οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν το δικό τους infotainment μέσω των οθονών στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων. Η τεράστια πανοραμική ηλιοροφή, τέλος, προσφέρει άπλετο φως στην καμπίνα.

Η Sony Honda Mobility δεν ανακοινώνει το παραμικρό σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Afeela (σαν να λέμε «i feel ya/σε νιώθω»), αλλά σε μια φώτο του πίνακα οργάνων βλέπουμε την αυτονομία στα 377 χλμ. με τη μπαταρία στο 75-80%, οπότε λογικά ξεπερνά τα 400 χλμ. στο 100%. Οι πληροφορίες για το πρώτο αυτοκίνητο των Honda και Sony θα έρχονται σταδιακά, όσο πλησιάζουμε στο ντεμπούτο της έκδοσης παραγωγής που προγραμματίζεται για το 2026.

Get it on Google Play Download on the App Store