Νέο «τζακ ποτ» της Skoda στα κιβώτια ταχυτήτων

Η Skoda Auto, εκτός από τα χιλιάδες αυτοκίνητα που παράγει στα εργοστάσιά της καθημερινά, κατασκευάζει και κιβώτια ταχυτήτων, τα οποία προορίζονται για διάφορα μοντέλα των μαρκών Skoda, Volkswagen, Audi και SEAT.

Περίπου 1.900 μονάδες συναρμολογούνται κάθε μέρα, ενώ στις 20 Ιουλίου έφτασε ένα ακόμα νούμερο ορόσημο: Τα 8 εκατομμύρια κιβώτια ταχυτήτων (ένα χειροκίνητο κιβώτιο MQ200), από τότε που η παραγωγή ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Mladá Boleslav το 2000. Εκτός από το MQ200 κατασκευάζει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της και το MQ100.

Ο Michael Oeljeklaus, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto για την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα τονίζει: «Συγχαίρω ολόκληρη την ομάδα για την επίτευξη αυτού του ορόσημου παραγωγής. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και πιστοποιεί την τεχνική μας εμπειρία. Το χειροκίνητο κιβώτιο MQ200 παρέχει υψηλή ποιότητα και αντοχή. Η παραγωγή αυτού του κιβωτίου ταχυτήτων είναι ένα σαφές σημάδι της σημασίας της παραγωγής εξαρτημάτων σε επίπεδο Ομίλου.»

Μόνο πέρυσι 383.000 μονάδες του χειροκίνητου 5τάχυτου ή 6τάχυτου κιβωτίου πέρασαν από τη γραμμή παραγωγής της Mladá Boleslav. Το MQ200 τοποθετείται σε οχήματα με βενζινοκινητήρες ροπής έως 200 Nm και χωρητικότητα από 1.0 έως 1.6 λτ. Εκτός από τη συναρμολόγηση των MQ100 και MQ200, η Skoda παράγει και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων, το DQ200 στο εργοστάσιό του Vrchlabí. Συνολικά, η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.700 άτομα στην παραγωγή μετάδοσης και στα δύο εργοστάσια.

Η Skoda παράγει επίσης μπαταρίες υψηλής τάσης για τα plug-in υβριδικά μοντέλα Superb iV και Octavia iV, στην ίδια αίθουσα του εργοστασίου Mladá Boleslav, με την παραγωγή κιβωτίων ταχυτήτων. Επιπλέον, η παραγωγή συστημάτων μπαταρίας MEB για το Enyaq iV θα ξεκινήσει στο ίδιο εργοστάσιο στις αρχές του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store