Σε πόσες μέρες παράγεται μια Bentley Bentayga;

Το SUV της Bentley ξεχωρίζει πέρα από το δυναμικό παρουσιαστικό του και με την πολυτέλεια των υλικών του. Εν αντιθέσει με άλλα premium μοντέλα της αγοράς, το ανθρώπινο χέρι έχει έντονη εμπλοκή στην κατασκευή μιας Bentayga Speed.

Δείτε ακόμα: Πόσο γρήγορη είναι η Bentley Bentayga Diesel; (+video)

Για την κατασκευή της Bentley Bentayga απαιτούνται 16 εργάσιμες μέρες, ή 127 εργατοώρες, μέχρι να είναι έτοιμη για να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Το πολυτελές μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Crewe του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είναι σε λειτουργία από το 1946. Μάλιστα μετά την εξαγορά από την VW, έχουν επενδυθεί 586 εκατομμύρια ευρώ στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Πιο αναλυτικά για τη δημιουργία μιας Bentayga απαιτούνται:

Για την εφαρμογή ξύλινων επενδύσεων: 10 ώρες
Για τις επενδύσεις εσωτερικού: 8 ώρες
Για τη βαφή: 24 ώρες
Για την κατασκευή του κινητήρα: 13,4 ώρες
Για την συνολική συναρμολόγηση: 19 ώρες
Για άλλες διεργασίες, έλεγχος ποιότητας και τεστ: 52,5 ώρες

Δείτε ακόμη: Το σήμα της Bentley χρησιμεύει για το δέσιμο σκύλου!

Η Bentayga Speed ​​κυκλοφόρησε πέρυσι στην αγορά ως κορυφαίο μοντέλο της σειράς. Συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις και άνεση, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 3,9 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 306 χλμ./ώρα.

Συγκριτικά με την «απλή» Bentayga, η Speed διαθέτει 26 επιπλέον ίππους, 635 στο σύνολο και 900 Nm ροπής, κατατάσσοντάς την έτσι ως το ταχύτερο SUV παγκοσμίως!

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει η Bentley Bentayga Hybrid στην Ελλάδα;

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store