Τα SUV της Volvo «τσεκουρώνουν» σεντάν και station

Τα SUV έχουν έρθει για να μείνουν. Αλλά δεν «χωράνε» μαζί με τα σεντάν και τα station wagons. Κάποιος πρέπει να αποχωρήσει. Και σίγουρα δεν θα είναι αυτός που πουλάει. Κάπως έτσι βλέπει τα πράγματα ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo, προαναγγέλοντας περικοπές στα τετράθυρα και estate μοντέλα της εταιρίας.

Όπως εξήγησε στο Autocar, η Volvo έχει πολλά σεντάν και station wagon μοντέλα στην γκάμα της. Ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων, όμως, αποτελείται από τα SUV, τα οποία συνθέτουν το 75% ολόκληρης της παραγωγής. Κάποια μοντέλα, όπως τα V60 και V90 Cross Country, ουσιαστικά πέφτουν πάνω στα SUV. Κατά συνέπεια, όπως είπε κι ο Samuelsson: «κάποια θα πρέπει να αποχωρήσουν». Διευκρίνισε, ωστόσο: «όχι τόσα πολλά όσο φαντάζεστε, πάντως». Τα SUV της Volvo είναι τα XC40, XC60 και XC90 (το άρτι παρουσιασθέν C40 Recharge δεν πωλείται ακόμα). Στα σεντάν και estate έχουμε τα S60, S90, V60, V60 Cross Country, V90 και V90 Cross Country. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι η αναλογία είναι 3 προς 6, όμως το 75% των πωλήσεων αφορά τα μοντέλα XC. Κάτι που σημαίνει πως τα S και V, θα πρέπει να αραιώνουν.

Ο επικεφαλής της σουηδικής εταιρίας διαβεβαιώνει πως τα σεντάν και estate θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν στην γκάμα, απλά σε μικρότερο αριθμό. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός νέου και μικρότερου μοντέλου, που θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας: « Ένα μικρό, πρακτικό και χαμηλό αυτοκίνητο θα είχε πολύ ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που προσανατολιζόμαστε στην εξέλιξη ηλεκτρικών και χρειαζόμαστε μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση. Σίγουρα, δεν αποκλείεται το αμάξωμα wagon». Θα μπορούσε να σημαίνει την επιστροφή του V40; Γιατί όχι;

Get it on Google Play Download on the App Store