Τέλος και επίσημα το Ford Mondeo

Η αίσθηση υπήρχε καιρό, ενώ και η κατάργηση του Fusion (της αμερικανικής εκδοχή του μεσαίου Ford) έδειχνε τα μελλούμενα. Τα οποία πλέον είναι επίσημα, καθώς το Mondeo ανακοινώθηκε πως θα αποσυρθεί από την αγορά.

Το «Μπλε Οβάλ» πήρε την απόφαση να σταματήσει τη συναρμολόγηση του μεσαίου οικογενειακού στο εργοστάσιο της Βαλένθια, λόγω «ολοένα αυξανόμενων αλλαγών στις προτιμήσεις των καταναλωτών». Κοντολογίς, η ζήτηση για crossover και SUV οδηγεί στον αφανισμό τα παραδοσιακά σεντάν και station wagon. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Ford στο Automotive News, η κατηγορία στην οποία ανήκει το Mondeo έχει χάσει το 80% της εμπορικής δυναμικής, από το 2020. Κάτι που σημαίνει πως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ακολουθήσουν και άλλοι, ιστορικοί εκπρόσωποι των μεσαίων σεντάν (ακούγεται έντονα για το VW Passat).

Το Mondeo παρουσιάστηκε το 1993, ως αντικαταστάτης του Sierra. Μέτρησε 4 γενιές και αγαπήθηκε για τα προσεγμένα δυναμικά του χαρακτηριστικά, που το κατέτασσαν διαχρονικά και ανεξαιρέτως κινητήρων στην κορυφή της κατηγορίας.

Ο διάδοχός του θα είναι ένα crossover/SUV μοντέλο, τόσο στην Ευρώπη (Mondeo) όσο και την Αμερική (Fusion). Αν θα διατηρήσει αυτές τις ονομασίες, όμως, παραμένει άγνωστο. Ο τερματισμός της παραγωγής είναι προγραμματισμένος για το Μάρτη του 2022, με τη γραμμή παραγωγής στην Ισπανία να αναλαμβάνει την κατασκευή υβριδικών συνόλων.

Get it on Google Play Download on the App Store