Τεράστια επένδυση της Bosch για την παραγωγή ημιαγωγών

Η Bosch αναμένεται να υλοποιήσει μια τεράστια επένδυση ύψους 261,4 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του Reutlingen, σε μια προσπάθεια να βάλει ένα τέλος στην έλλειψη ημιαγωγών.

Μετά την επέλαση του κορονοϊού όλοι οι κατασκευαστές ήρθαν αντιμέτωποι με τη μείωση της παραγωγής εξαιτίας της έλλειψης μικροτσίπ. Ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει ακόμα, αφού η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα συνεχώς αυξάνεται κι οι κατασκευαστές δεν έχουν μοντέλα να παραδώσουν. Σύσσωμος ο κλάδος του αυτοκινήτου προσπαθεί εδώ και καιρό να δώσει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα και ήρθε η ώρα η Bosch να βάλει κι εκείνη το δικό της λιθαράκι. Βέβαια με επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 261,4 εκατ. ευρώ κάθε άλλο παρά λιθαράκι τη λες! Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο η Bosch θα αυξήσει κατά 3.600 τ.μ. το εμβαδόν του και η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι πλήρως λειτουργική εντός του 2025!

Βέβαια σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη επένδυση της Bosch, μιας κι έχει υλοποιήσει κι άλλες, όπως για παράδειγμα στο εργοστάσιο της Δρέσδης. Εκεί η επένδυση αναμένεται να φτάσει στα 473 εκατομμύρια δολάρια (417,8 εκατ. ευρώ) ενισχύοντας περαιτέρω την παραγωγή. Όμως η Bosch δεν σταματάει εδώ αφού επόμενος στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο της στη Μαλαισία. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές η ανάκαμψη δεν θα επιτευχθεί από τη μία μέρα στην άλλη, με μια μικρή βελτίωση να αναμένεται από τα τέλη του 2022, με αρχές του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store