Ξανά στην παραγωγή η Aventador λόγω ναυαγίου

Η πυρκαγιά και εν συνεχεία το ναυάγιο του Felicity Ace έστειλε στο βυθό του Ατλαντικού περί τα 4.000 αυτοκίνητα. Μια εκλεκτή παρουσία 85 τετράτροχων αφορούσαν δημιουργίες της Lamborghini και συγκεκριμένα, Aventador. Οι Ιταλοί, ωστόσο, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αγοραστές αναλαμβάνουν να παραδώσουν τα αυτοκίνητα που προορίζονταν για τις Η.Π.Α., ακόμα κι αν χρειαστεί η επανέναρξη της παραγωγής!

Η Aventador επισήμως έχει αποσυρθεί από τη γραμμή της Sant’Agata, με τις ανάγκες των αγορών να εξυπηρετεί το υπάρχον απόθεμα. Η Ultimae υπήρξε η τελευταία και ισχυρότερη όλων, παραγόμενη σε περιορισμένο αριθμό 600 μονάδων (350 Coupe και 250 Roadster). Μια 15άδα εξ αυτών είχε μπει στο Felicity Ace, μαζί με άλλες 70 Aventador, με προορισμό την απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Ένα ταξίδι που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αναγκάζοντας τη Lamborghini να τρέχει και να μη φτάνει από άποψης προμηθευτών, καθώς τα αυτοκίνητα ήταν αγορασμένα. Κάτι που σημαίνει ότι οι αγοραστές είτε θα πρέπει να αποζημιωθούν χρηματικά, είτε οι Ιταλοί να αντικαταστήσουν τις Aventador που πήγαν στον πάτο της θάλασσας.

Ο CEO της εταιρίας, Stephan Winkelmann, πήρε την δύσκολη απόφαση για επανέναρξη παραγωγής. Ο ίδιος τονίζει πως «απαιτείται η καταβολή τεράστιας προσπάθειας για την ανασύνταξη της αλυσίδας προμηθευτών, προκειμένου να πάρουν και πάλι μπροστά οι μηχανές της παραγωγής για την Aventador και, κυρίως, την Ultimae». Να θυμίσουμε πως ο 6.5 V12, στην τελευταία του αμιγώς ατμοσφαιρική εμφάνιση (ήδη τον έχουμε δει σε υβριδική, στη Sian), παράγει 780 ίππους (+10 συγκριτικά με την SVJ) και 720 Nm, τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς μέσω του αειθαλούς ημιαυτόματου των 7 σχέσεων. Τα στοιχεία επιδόσεων είναι κοινά με την Super Veloce, απαιτώντας 2,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, 8,7 δλ. για το 0-200 χλμ./ώρα και τελική 355 χλμ./ώρα.

Ανάλογη απόφαση πήρε η Bentley, έχοντας ήδη βρει τη λύση για την αντικατάσταση των 100 από τα 185 αυτοκίνητα που χάθηκαν, ενώ και η Audi δεσμεύεται για την αντικατάσταση κάθε ενός από τα 1.800 κομμάτια που βρίσκονταν στα ενδότερα του Felicity Ace.

Get it on Google Play Download on the App Store