Ξεκίνησε η παραγωγή του «γυμνού» Lada Granta

H μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας, η «AVTOVAZ» ξεκίνησε πάλι την παραγωγή αυτοκινήτων, ύστερα από τη διακοπή που είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο, λόγω έλλειψης ηλεκτρονικών συστημάτων. Τα πρώτα μοντέλα που κατασκευάστηκαν ήταν τα Lada Granta Classic, με πολλές ελλείψεις στον εξοπλισμό ασφαλείας.

Όπως αναφέρει η Lada, θα είναι το πιο προσιτό νέο επιβατικό αυτοκίνητο στη ρωσική αγορά και στον εξοπλισμό του προστέθηκαν στοιχεία που βελτιώνουν την εμφάνιση και άνεση, τα οποία προηγουμένως ήταν διαθέσιμα μόνο στις κορυφαίες εκδόσεις. Για παράδειγμα διαθέτει εξωτερικά πλαστικά των θυρών στο χρώμα του αμαξώματος, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, υδραυλικό τιμόνι και κεντρικό κλείδωμα, ενώ προαιρετικά διατίθενται ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών. Ωστόσο, βασικά στοιχεία ασφαλείας, όπως είναι ABS και έστω μετωπικοί αερόσακοι, λάμπουν διά της απουσίας τους.

Το Lada Granta Classic κινείται από το 1.600άρι μηχανικό σύνολο των 90 ίππων και 142 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 179 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 6,8 λτ./100 χλμ.

Η τιμή του δεν ανακοινώθηκε, ενώ θα διατίθεται με όλους τους τύπους αμαξώματος, όπως  sedan, liftback, station wagon, καθώς και το Drive Active. Πληροφοριακά, τώρα το φθηνότερο Granta κοστίζει από 727.900 ρούβλια (σημερινή ισοτιμία 11.604 ευρώ).

Ο Πρόεδρος της «AVTOVAZ» JSC Maksim Sokolov δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, μετά από μια μακρά στάση, η AVTOVAZ ξανάρχισε την παραγωγή αυτοκινήτων. Η διασφάλιση της απασχόλησης του προσωπικού του εργοστασίου αυτοκινήτων είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες που έχουμε. Και, φυσικά, πρέπει να παράγουμε περαιτέρω τα πιο δημοφιλή και προσιτά αυτοκίνητα της ρωσικής αγοράς, τα οποία δεν εξαρτώνται από την έλλειψη των εισαγόμενων εξαρτημάτων. Για να γίνει αυτό, η εταιρεία από κοινού με ομοσπονδιακές και περιφερειακές αρχές συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των Ρώσων προμηθευτών».

Get it on Google Play Download on the App Store