Tα νέα Crash tests του Euro NCAP! (+video)

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριών νέων μοντέλων στις δοκιμές πρόσκρουσης, εκ των οποίων το ένα μας γυρνάει χρόνια πίσω.

Dacia Sandero Stepway, Skoda Enyaq iV και VW ID.4 υποβλήθηκαν στα crash tests του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού φορέα, με τα δυο ηλεκτρικά να πετυχαίνουν την κορυφαία επίδοση των 5 αστέρων. Το Enyaq iV σκόραρε 94% στην προστασία ενηλίκων, 89% στην προστασία παιδιών, 71% σε αυτή των πεζών και 82% στα συστήματα ασφαλείας. Το όμορο ID.4 κινήθηκε σε ταυτόσημα, κορυφαία επίπεδα με 93% στους ενήλικες, 89% στα παιδιά, 76% στους πεζούς και 85% στα επικουρικά συστήματα. Λίγο καλύτερο το VW στην επιμέρους μονομαχία, με +5% και +3% σε πεζούς και συστήματα ασφαλείας αντίστοιχα, τη στιγμή που το Skoda σημειώνει 1% καλύτερη επίδοση στους ενήλικες (ισοπαλία στα παιδιά).

Το νέο σουπερμίνι της Dacia, το Sandero, σημείωσε 70% στην προστασία ενηλίκων και 72% σε αυτή των παιδιών! Σε ότι αφορά την προστασία πεζών, αλλά και τα επικουρικά συστήματα αυτά άγγιξαν το 41% και 42% αντίστοιχα. Αυτοί ήταν κι οι λόγοι που το Sandero απέσπασε 2 αστέρια,  που υπό άλλες συνθήκες κι αν συνυπολογιζόταν μόνο η προστασία σε σύγκρουση το Sandero, πιθανότατα, θα συγκέντρωνε 4 αστέρια.

Get it on Google Play Download on the App Store