Κορυφαία ασφάλεια οι νέες Mercedes E-Class και EQE SUV

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφάλειας Euro NCAP βράβευσε δύο οχήματα Mercedes-Benz, τη νέα E-Class και την EQE SUV, για το πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης των συστημάτων υποβοήθησής τους. Και τα δύο Mercedes-Benz, η E 400 e 4MATIC Sedan και η EQE 500 4MATIC SUV έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία συνολικά  στην ειδική αξιολόγηση για τα συστήματα υποβοήθησης. Τα υψηλότερα αποτελέσματα του Euro NCAP που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στις δύο υποκατηγορίες «ικανότητα υποβοήθησης» και «εφεδρική ασφάλεια» επιτεύχθηκαν το 2022 από τη λιμουζίνα EQE με βαθμολογία 85% και 100%. Με βαθμολογίες 85% και 99% αντίστοιχα, η E-Class και η EQE SUV συνεχίζουν αυτήν την επιτυχημένη πορεία της μάρκας.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι διακρίσεις αποδεικνύουν ότι οι προσπάθειές μας όσον αφορά στην υποβοήθηση και την ασφάλεια, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες σε πραγματικά σενάρια ατυχημάτων, είναι αποτελεσματικές και αυτό αποδεικνύεται από τυποποιημένες αξιολογήσεις. Ταυτόχρονα, οι εξαιρετικές επιδόσεις τόσο της E-Class ως plug-in hybrid, όσο και της αμιγώς ηλεκτρικής EQE SUV στις αξιολογήσεις του Εuro NCAP, επιβεβαιώνουν ότι η ποιότητα των συστημάτων υποβοήθησης στη Mercedes-Benz δεν κάνει διακρίσεις ως προς το είδος του συστήματος κίνησης ενός οχήματος.» Markus Schäfer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer.

Στην ειδική αξιολόγηση για τα συστήματα υποβοήθησης, το Euro NCAP χρησιμοποιεί ως βάση τον πιο ολοκληρωμένο εξοπλισμό με συστήματα υποβοήθησης, δηλαδή το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus για την E-Class και την EQE SUV. Μαζί με τα συστήματα που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό, και τα δύο μοντέλα διέθεταν μια πλειάδα από συστήματα που αυξάνουν σημαντικά τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας σε πολλαπλές συνθήκες. Για τη Mercedes-Benz αποτελεί θέμα αρχής, τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας να μη διαφοροποιούνται ανάλογα με το σύστημα κίνησης κάθε οχήματος και το απέδειξε πρόσφατα με την πρώτη παγκοσμίως δημοσιοποιημένη δοκιμή σύγκρουσης δύο πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων στο Τεχνολογικό Κέντρο για την Ασφάλεια Οχημάτων του Ομίλου στο Sindelfingen.

Όπως όλα τα οχήματα της Mercedes-Benz, η EQE SUV διαθέτει άκαμπτη καμπίνα επιβατών, ειδικές ζώνες παραμόρφωσης και σύγχρονα συστήματα συγκράτησης. Επιπλέον, η Mercedes-Benz έχει αναπτύξει μια φιλοσοφία ασφάλειας υψηλής τάσης πολλαπλών σταδίων, ώστε να παρέχεται υψηλό επίπεδο ασφάλειας κατά την οδήγηση καθώς και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από σύγκρουση.

Get it on Google Play Download on the App Store