Ποδαρικό του νέου Toyota Yaris στο Euro NCAP

Σήμερα, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών που έκανε στο νέο Toyota Yaris, το οποίο είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αξιολογήθηκε με βάση να ανανεωμένα πρωτόκολλα του 2020.

Δείτε ακόμα: Το φθηνότερο σεντάν Toyota Yaris των 9.000 ευρώ

Το ολοκαίνουργιο 4ης γενιάς Yaris έλαβε 5 αστέρια, με ποσοστά ασφαλείας που έφτασαν το 86% στους ενήλικους επιβάτες, 81% στα παιδιά, 78% στους πεζούς και 85% για τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας.

Η νέα μετωπική δοκιμή πρόσκρουσης αντικαθιστά την πολύ παλιά που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1997. Αντί για σταθερό εμπόδιο, το αυτοκίνητο συγκρούεται με μια κινούμενη μπαριέρα προοδευτικής παραμόρφωσης (MPDB). Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο κινείται με 50 χλμ./ώρα και με το 50% της επιφάνειάς του προσκρούει στο 50% της επιφάνειας της παραμορφούμενης μπαριέρας. Αυτή βρίσκεται στο εμπρός τμήμα μιας κατασκευής βάρους 1.400 κιλών, η οποία συγκρούεται με το αυτοκίνητο με 50 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Τι κοινό έχει το Toyota GR Yaris με το Lexus LFA;

Το Yaris, σε γενικές γραμμές, τα πήγε καλά σε όλα τα crash test, ενώ εκτός από τους μετωπικούς, πλευρικούς και αερόσακους οροφής, εξοπλίζεται και με κεντρικούς αερόσακους στα εμπρός καθίσματα. Αυτοί προστατεύουν σε ενδεχόμενο πλευρικής πρόσκρουσης, αφού περιορίζουν την κίνηση των επιβατών στην αντίθετη πλευρά του οχήματος και μετριάζουν τον κίνδυνο τραυματισμών. Επιπλέον, στο νέο Yaris, το τελευταίας γενιάς σύστημα Toyota Safety Sense μπορεί τώρα να σταματήσει το όχημα κατά τη στροφή για να αποφευχθεί η σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Toyota για την κορυφαία βαθμολογία του Yaris. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους τους εμπλεκόμενους και είμαι ευγνώμων για τα εργαστήρια και τους υπαλλήλους του Euro NCAP, που εργάστηκαν σκληρά για να προσφέρουν ασφάλεια, ενώ παραμένουν ασφαλείς. Έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα στις νέες πρακτικές εργασίας, και είναι ευχάριστο ότι το πρώτο αυτοκίνητο που έχει βαθμολογηθεί φέτος έχει φτάσει τόσο ψηλά για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα ασφάλειας που αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες».

Δείτε ακόμα: Το Toyota GR Yaris με τιμή 42.670 ευρώ στην Ελλάδα

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από τις δοκιμές του Euro NCAP στο νέο Yaris:

Get it on Google Play Download on the App Store