To Defender διέλυσε τις μπάρες του Euro NCAP

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τα νέα αποτελέσματα των δοκιμών που έκανε σε επτά νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων υπήρξαν 5άστερα αλλά και λιγότερων αστέρων. Συγκεκριμένα τα 5 αστέρια έλαβαν το Audi A3, το SEAT Leon, το Isuzu D-MAX, το Kia Sorento και το Land Rover Defender. Με 4 αστέρια αξιολογήθηκε το Honda e και με 3 αστέρια το Hyundai i10.

Δείτε ακόμα: Νέο SUV με 13.580 ευρώ και 445 λτ. πορτ μπαγκάζ

Περισσότερο εντύπωση όμως βλέποντας τα βίντεο με τα crash tests, προκαλεί το θεόρατο Defender. Το ογκώδες αμάξωμά του με μήκος 4,8 μ. και βάρους 2,3 τόνων εκτόπισε στην κυριολεξία την κινούμενη μπαριέρα προοδευτικής παραμόρφωσης (MPDB). Σε αυτό το νέο τεστ το αυτοκίνητο κινείται με 50 χλμ./ώρα και με το 50% της επιφάνειάς του προσκρούει στο 50% της επιφάνειας της παραμορφούμενης μπαριέρας. Αυτή βρίσκεται στο εμπρός τμήμα μιας κατασκευής βάρους 1.400 κιλών, η οποία συγκρούεται με το αυτοκίνητο με 50 χλμ./ώρα.

Αντί λοιπόν η ειδική αυτή κατασκευή να σπρώξει προς τα πίσω το όχημα όπως συνηθίζεται, έγινε το ακριβώς αντίθετο. Το βαρύ Defender «κατάπιε» την μπαριέρα και την έσπρωξε προς τα πίσω, ενώ η καμπίνα των επιβατών παρέμεινε ακλόνητη. Αντίστοιχα και στην πλευρική πρόσκρουση, το παραμορφούμενο τμήμα της κατασκευής έλιωσε και το αυτοκίνητο δεν… κατάλαβε και πολλά, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε ακόμα: Τα φθηνότερα και ταχύτερα 100 άλογα

Get it on Google Play Download on the App Store