«Βράχος» το Hyundai Santa Cruz στο IIHS!

Το Hyundai Santa Cruz είναι το πρώτο pickup μοντέλο που κατασκευάζει η κορεατική εταιρεία. Διακρίνεται για τη μοντέρνα αισθητική του, τη σύγχρονη τεχνολογία, την πρακτικότητά του και πιστεύουμε, όπως κάθε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας και για τις εκτός δρόμου ικανότητές του.

Μετά τις δοκιμές που υπέστη από το Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ και χρηματοδοτείται από εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων, η απόδοσή του κρίθηκε επιτυχημένη και με το παραπάνω. Σύμφωνα με το IIHS, το Santa Cruz πέρασε με απόλυτη επιτυχία όλες τις δοκιμασίες στις οποίες «κλήθηκε» να αντιμετωπίσει.

Το μόνο «μελανό» σημείο του Hyundai Santa Cruz, αν μπορούμε να το ορίσουμε έτσι, ήταν η απόδοση των φωτιστικών σωμάτων στην πιο προσιτή έκδοση που διατίθεται και χρησιμοποιεί λάμπες αλογόνου αντί LED. Το IIHS έκρινε πως η ορατότητα με αυτά τα φώτα ήταν απλά ικανοποιητική και όχι τόσο καλή για να περάσει με άριστα και σε αυτή την κατηγορία. Τόσο στις ευθείες όσο και στις στροφές.

Κατά τα άλλα, το Hyundai Santa Cruz στάθηκε «βράχος» στην κυριολεξία στα crash tests και αποτελεί ένα ασφαλέστατο αυτοκίνητο στις οποιεσδήποτε συγκρούσεις. Μετωπικές και πλαϊνές. Το αμάξωμα άντεξε τις στρεβλώσεις και οι επιβάτες παρέμειναν ασφαλείς και στη θέση τους με τους αερόσακους να λειτουργούν σωστά.

Επίσης, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το Santa Cruz, αρίστευσε και στην περίπτωση σύγκρουσης με άλλο αυτοκίνητο, αλλά και με πεζό στο δρόμο.

Get it on Google Play Download on the App Store