Βράχος το VW ID.3 στα crash tests (+video)

Το πρώτο εξολοκλήρου ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW, το ID.3 πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις νέες και πιο σκληρές δοκιμές του Euro NCAP, λαμβάνοντας τη μέγιστη αξιολόγηση των 5 αστεριών. Τα ποσοστά ασφαλείας ανά τομέα έφτασαν το 87% για τους ενήλικους επιβάτες, 89% για τα παιδιά, 71% για τους πεζούς και 88% για τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας.

Δείτε ακόμα: Τιμές και εξοπλισμοί του VW ID.4 στην Ελλάδα

Το ID.3 παρουσίασε πολύ στιβαρή δοκιμή ακεραιότητα στα crash tests, κάτι που γίνεται και ορατό, αφού στις εμπρός προσκρούσεις οι εμπρός κολόνες δεν λύγισαν καθόλου, ενώ και ο θάλαμος των επιβατών έμεινε ακέραιος. Σε συνδυασμό με τα επιμέρους συστήματα ασφαλείας και με τους αισθητήρες που διαθέτει, το ID.3 προσφέρει εξαιρετική προστασία για όλους τους επιβάτες αλλά και για άλλους χρήστες του δρόμου. Σε αυτό συνεπικουρούν τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων μετά από ένα τρακάρισμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Kosmocar-Volkswagen έχει ανακοινώσει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής της ειδικής έκδοσης λανσαρίσματος ID.3 1ST Edition, για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, οι οποίες ξεκινούν από 39.600 ευρώ (31.935 ευρώ με την κρατική επιδότηση). Το εν λόγω μοντέλο διαθέτει τη μεσαία μπαταρία με ωφέλιμη ενέργεια 58 kWh και προσφέρει αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα κατά WLTP, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας παράγει ισχύ 204 ίππων.

Δείτε ακόμα: Τιμές & εξοπλισμοί του VW ID.3 στην Ελλάδα

Get it on Google Play Download on the App Store