Με 499 ευρώ παίρνεις Lamborghini (+video)

Για τους περισσότερους η απόκτηση ενός οχήματος με το λογότυπο της Lamborghini είναι άπιαστο όνειρο θερινής νυχτός. Μπορεί να μη διαθέτει 4 τροχούς, αλλά με 499 ευρώ, το δίτροχο πατίνι της φημισμένης ιταλικής μάρκας μπορεί να γίνει δικό σας, όντας η φθηνότερη Lamborghini που μπορεί κανείς να αγοράσει!

Ο κόσμος των ηλεκτρικών σκούτερ είναι έτοιμος να υποδεχθεί το AL1, ένα νέο προϊόν που γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ των εταιριών MT Distribution και Lamborghini. Η MTD (MT Distribution), είναι επίσης εκείνη που εξέλιξε και το ηλεκτρικό σκούτερ και της Ducati που θα παρουσιάσουμε σε επόμενο άρθρο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και βασική διαφορά -με τα αντίστοιχα πατίνια του ανταγωνισμού- είναι ότι ο σκελετός είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από μαγνήσιο. Το υλικό αυτό προσδίδει μεγάλη αντοχή και ακαμψία στο πλαίσιο ενώ ταυτόχρονα συντελεί στο συνολικό χαμηλό βάρος του σκούτερ που είναι 13 κιλά.

Ο brushless ηλεκτροκινητήρας των 350W, έχει πολύ αθόρυβη λειτουργία και απαιτεί ελάχιστη συντήρησης αφού δεν υπάρχουν «καρβουνάκια» που να φθείρονται και να χρειάζεται να αλλαχθούν. Οι τροχοί των 8 ιντσών διαθέτουν συμπαγή ελαστικά, γεγονός θετικό, καθώς εξαλείφεται ο κίνδυνος τρυπήματος αλλά αρνητικό στο θέμα της άνεσης. Σε αυτό βέβαια βοηθάει η ύπαρξη μπροστινής ανάρτησης που απορροφά εν μέρη τους κραδασμούς που προκαλούνται από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Από πλευράς ασφάλειας, το ηλεκτρικό σκούτερ είναι εξοπλισμένο με διπλό φρένο, εμπρός και πίσω, και φώτα led κάτω από το deck που βοηθούν την οδήγηση και την ορατότητα τη νύχτα.

Μέσω της εφαρμογής AL Mobility που είναι ενσωματωμένη στα μοντέλα της σειράς Automobili Lamborghini e-Mobility, οι κάτοχοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τα δεδομένα χρήσης του οχήματος, να ορίζουν τα τρία προγράμματα οδήγησης και να προσαρμόζουν τα φώτα απευθείας από το smartphone. Από πλευράς αυτονομίας, η εταιρεία αναφέρει ότι το AL1 μπορεί να κινηθεί για 30 χλμ. με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 25 χλμ./ώρα. Το μέγιστο βάρος αναβάτη είναι 100 κιλά, ενώ ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας των 280Wh είναι περίπου 3 με 5 ώρες. Το AL1 είναι διαθέσιμο σε 3 χρώματα, μαύρο, μπλε και λευκό στην τιμή των 499 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store