Renault Sport R.S. σε… πατίνι! (+video)

H Renault, προσανατολισμένη όπως όλοι, στην εύρεση οικολογικών λύσεων για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, μας παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό πατίνι με R.S. καταβολές. Βέβαια, με τους περιορισμούς στην τελική ταχύτητα των 25 χλμ./ώρα βάση νόμου, δεν μπορεί να έχει εκρηκτικές επιδόσεις όπως τα RS μοντέλα της. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει να λανσάρει ένα e scooter με όλο το «κοστούμι» ενός Renault Sport οχήματος, ενός R.S. δηλαδή σε 2 τροχούς.

Το Renault R.S. Sport V2, όπως ονομάζεται, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 350W δίνοντας κίνηση στον εμπρός τροχό. Ουσιαστικά το πατίνι είναι βασισμένο στο αξιόπιστο Xiaomi M365 Pro, με τις ανάλογες αγωνιστικές πινελιές της Renault Sport. Υπάρχουν 3 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: κανονική, οικονομική και σπορ ενώ διαθέτει επίσης και cruise control. Στη λειτουργία sport, μπορεί να φτάσει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα των 25 χλμ./ώρα. Το θετικό είναι ότι υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης λογισμικού, αυξάνοντας την τελική ταχύτητα και «πειράζοντας» και άλλες παραμέτρους στον εγκέφαλο. Στην περίπτωση αυτή να τονίσουμε ότι η χρήση του ηλεκτρικού πατινιού πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε ιδιωτικό χώρο και πάντα με τη χρήση προστατευτικού κράνους.

Τα ελαστικά είναι 8 ιντσών (με σαμπρέλα), το βάρος του πατινιού αγγίζει μόλις τα 12 κιλά και το μέγιστο βάρος αναβάτη είναι 120 κιλά. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 7.800mAh και φορτίζει σε περίπου 3 ώρες. Από πλευρά συστήματος πέδησης, διαθέτει ηλεκτρικό και μηχανικό φρένο (δισκόφρενο στον πίσω τροχό) με σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Οι διαστάσεις του είναι 108x43x114 εκ., και 108x48x49 εκ., με την κολόνα του τιμονιού διπλωμένη.

Get it on Google Play Download on the App Store