Για πολύ λίγους η Toyota Supra GT4 50 Edition

Η Toyota παρουσίασε μια ειδική έκδοση της αγωνιστικής Supra GT4, που γιορτάζει τις έως τώρα πωλήσεις του αυτοκινήτου αλλά και τις επιτυχίες του στις ανά τον κόσμο πίστες.

Η Supra GT4 ξεκίνησε την πορεία της πριν δυο χρόνια, αριθμώντας μέχρι σήμερα 36 νίκες και 78 βάθρα σε πάνω από 250 συμμετοχές (GT4 European Series, Nurburgring Endurance Series, Super Taikyu Series, Fanatic GT World Challenge Asia, IMSA Michelin Pilot Challenge μερικές από τις διοργανώσεις). Αριθμοί που κατέστησαν εφικτοί μέσω 50 αυτοκινήτων, τα οποία τιμώνται μέσω της ειδικής έκδοσης 50 Edition. Το Toyota Gazoo Racing κόκκινο χρώμα καλύπτει το αμάξωμα, με τα εμπρός φτερά και την οροφή να φέρουν χρυσαφί αυτοκόλλητα «50 Edition». Αλλαγές συναντάμε και στο εσωτερικό, με νέα καθίσματα της OMP Racing, αριθμημένη πλακέτα στο ταμπλό και όργανο για τον έλεγχο των λειτουργιών, με οθόνη έναρξης το «50 Edition».

Στα μηχανικά μέρη η εικόνα παραμένει αμετάβλητη, δίνοντας τα ηνία στα 430 άλογα του 3λιτρου εν σειρά εξακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο, που τροφοδοτούν τους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού μπλοκέ διαφορικού. Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και η απογύμνωση της καμπίνας οδηγεί στη μείωση του βάρους κατά 145 κιλά, ενώ εξυπακούεται πως αναρτήσεις και αεροδυναμικά βοηθήματα προσφέρουν ευρεία γκάμα ρυθμίσεων.

Η Supra GT4 50 Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 6 κομμάτια (από 2 σε Ευρώπη, Ασία και Βόρειο Αμερική), με το αντίτιμο κάθε μίας να τοποθετείται στις 175.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store