Μια ειδική έκδοση για τα 10 χρόνια του Nissan Leaf!

Με την επετειακή έκδοση που ονομάζεται LEAF10 η Nissan γιορτάζει την επιτυχημένη 10ετία ηλεκτρικής κινητικότητας. Η ειδική αυτή έκδοση θα κυκλοφορήσει από αυτόν τον μήνα κιόλας στις ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας ένα νέο χρώμα, νέες εξωτερικές λεπτομέρειες, αλλά και πλήθος νέων τεχνολογιών διασύνδεσης.

Να θυμίσουμε πως το Nissan Leaf ήταν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής, το οποίο κυκλοφόρησε σε 59 χώρες, όπου από το λανσάρισμά του το 2010 έχει πουλήσει περισσότερα από 500.000 αυτοκίνητα. Η επετειακή έκδοση προς τιμήν αυτής της επιτυχίας διαθέτει μια ολοκληρωμένη σουίτα τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα το build in Wi-Fi μέσω 4G, παρέχοντας γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο σε έως και 7 συσκευές. Αυτή η νέα τεχνολογική προσθήκη συμπληρώνει το εύρος δυνατοτήτων του Nissan Connect, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν απομακρυσμένα βασικές λειτουργίες του Nissan Leaf.

Όπως για παράδειγμα τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, ή το κλείδωμα – ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, ή ακόμα και να θέτουν σε λειτουργία το σύστημα κλιματισμού του ιαπωνικού ηλεκτρικού μοντέλου. Σε ότι αφορά την ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις, η special έκδοση LEAF10 ενσωματώνει τις βραβευμένες τεχνολογίες ProPILOT και e-Pedal, καθώς επίσης και το Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI). Αυτό, παρακολουθεί τα τυφλά σημεία και εφόσον εντοπίσει όχημα, προειδοποιεί ηχητικά και οπτικά τον οδηγό. Αν αυτός, παρόλα αυτά, κινηθεί προς το επερχόμενο όχημα (σε μια αλλαγή λωρίδας, για παράδειγμα) το LEAF διορθώνει την πορεία αυτόματα.

Στο κομμάτι της εμφάνισης τώρα, η ειδική έκδοση του Nissan Leaf, έχει επηρεαστεί ελαφρώς από το Ariya, το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Nissan. Έτσι το περίπλοκο μοτίβο Kumiko δηλώνει βροντερό παρόν, επηρεάζοντας ελαφρώς το σχεδιασμό του αμαξώματος. Εντυπωσιακή είναι η γραμμή της οροφής με τις λεπτομέρειες, ενώ το κερασάκι στη τούρτα είναι το λογότυπο LEAF10, το οποίο έχει τοποθετηθεί στις πίσω κολώνες.

Get it on Google Play Download on the App Store