Ακριβό το πρώτο ηλεκτρικό MINI Cooper Cabrio SE

Μετά το μοναδικό ηλεκτρικό MINI Cabrio που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2022, η MINI προχώρησε την περιορισμένη παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE Cabrio. Θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 999 οχημάτων μαζί με το συμβατικό MINI Cabrio στην Ολλανδία, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει στην κατά πολύ υψηλότερη τιμή του συγκριτικά με το 3θυρο MINI Cooper SE.

Το πρώτο στον κόσμο πολυτελές cabrio με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πωλείται στην Ελλάδα στην τιμή των 62.500 ευρώ, όταν το αντίστοιχο 3θυρο στοιχίζει 38.650 ευρώ. Το MINI Cooper SE Cabrio διατίθεται στα χρώματα Enigmatic Black και White Silver. Οι χειρολαβές των θυρών, τα πλαϊνά διακοσμητικά και τα πλαίσια των εμπρός και πίσω φώτων είναι βαμμένα σε Resolute Bronze. Τα λογότυπα MINI και η ονομασία του μοντέλου υιοθετούν κομψό φινίρισμα σε Piano Black για ασορτί εμφάνιση. Το λογότυπο E, γνωστό από το MINI Cooper SE, κοσμεί τον εμπρός προφυλακτήρα και το πίσω μέρος, ενώ ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών είναι κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Περαιτέρω λεπτομέρειες εξοπλισμού, ειδικές για την έκδοση, κοσμούν επίσης τα μαρσπιέ των θυρών και τα πλαϊνά διακοσμητικά, ενώ η επιγραφή 1/999 έρχεται να τονίζει τον αποκλειστικό χαρακτήρα της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής του MINI cabrio. Τα σπορ καθίσματα υιοθετούν σχεδίαση MINI Yours Leather Lounge και διαθέτουν λειτουργία θέρμανσης και ρύθμιση στήριξης των μηρών. Το πολυλειτουργικό σπορ δερμάτινο τιμόνι με φινίρισμα από δέρμα Nappa είναι επίσης θερμαινόμενο. Στην κάτω ακτίνα του τιμονιού, το σήμα MINI Electric αναδεικνύει τον limited χαρακτήρα του αμιγώς ηλεκτρικού cabrio.

Η υφασμάτινη μαλακή οροφή σε στυλ MINI Yours με το χαρακτηριστικό μοτίβο της βρετανικής σημαίας (Union Jack) ανοίγει, κλείνει ή σύρεται πλήρως ηλεκτρικά και εν κινήσει μέχρι τα 30 χλμ./ώρα.

Με τις διαστάσεις να παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με το συμβατικό MINI Cabrio, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου αποσκευών με χωρητικότητα 160 λίτρων, το περιορισμένης παραγωγής MINΙ Cooper SE Cabrio έχει μήκος 3.863 χλστ., μεταξόνιο 2.495 χλστ. και πλάτος 1.727 χλστ. Ο ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 184 hp επιταχύνει το MINI Cooper SE Cabrio από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα και η αυτονομία φτάνει τα 201 χιλιόμετρα.

Get it on Google Play Download on the App Store