Η τιμή του νέου Toyota Corolla Sedan 1.8 Hybrid 140 hp

Η Toyota ξεκίνησε το λανσάρισμα όλης της ανανεωμένης σειράς του Corolla, στο οποίο μία από τις πιο βασικές αλλαγές αφορά την προσθήκη του πιο αποδοτικού, 5ης γενιάς υβριδικού συστήματος. Πρόκειται για το 1.8 Hybrid 140 hp (122 hp πριν) και το 2.0 Hybrid 196 hp (από 180 hp). Επίσης, ο 1.2Τ 116 hp που υπήρχε στο Corolla Hatchback καταργήθηκε, ενώ ο 1.5 VVT-i 125 hp διατηρήθηκε μόνο στο Corolla Sedan.

Σχετικά με το πιο «κλασικό» 4θυρο Corolla, η τιμή στου στην αρχική έκδοση Active με τον 1.500άρη κινητήρα (ο ίδιος που τοποθετείται και στο Yaris), ξεκινά από το ποσό των 21.170 ευρώ. Για το ίδιο μοντέλο αλλά με το υβριδικό σύνολο 1.8 Hybrid η τιμή ανεβαίνει σημαντικά, στις 26.570 ευρώ. Στον εξοπλισμό του ανήκουν μεταξύ άλλων τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, οθόνη πολυμέσων, σύστημα πλοήγησης, προσαρμοζόμενο cruise control, κάμερα οπισθοπορείας, όλες οι ηλεκτρικές ανέσεις, αυτόματος κλιματισμός, προβολείς ομίχλης, φώτα LED, ζάντες αλουμινίου κ.λπ.

Αναφορικά με το νέο υβριδικό κινητήρα των 140 συνδυαστικών ίππων, αποτελείται από τον 1.800άρη βενζίνης των 98 ίππων και 142 Nm ροπής και το ηλεκτρικό μοτέρ των 95 ίππων και 185 Nm ροπής. To Corolla Sedan Hybrid επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ., η μεικτή κατανάλωση είναι 4,4-4,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 99-106 γρ./χλμ. Το πιο οικονομικό σε τιμή Corolla Sedan 1.5 VVT-i έχει ισχύ 125 ίππων και 153 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα σε 12,1 δλ., μεικτή κατανάλωση 5,7-6,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 129 έως 136 γρ./χλμ.

Πέρα από τις βελτιώσεις στους κινητήρες, το Corolla Sedan (όπως και όλη η γκάμα) διαθέτει μικρο-αλλαγές εξωτερικά, όπως είναι στο μοτίβο πλέγματος της εμπρός μάσκας, στα πλαίσια των προβολέων ομίχλης και στα σχέδια των ζαντών αλουμινίου. Επίσης, για το sedan προσφέρεται το νέο πράσινο Midnight Teal. Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέες ταπετσαρίες και κυρίως μια μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων 10,5 ιντσών και ένας νέος και προσαρμόσιμος πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών.

Περιλαμβάνεται ακόμα πρόσβαση για τέσσερα χρόνια και χωρίς περιορισμούς στο Toyota Smart Connect, που παρέχει πρόσβαση σε πλοήγηση μέσω cloud και πληροφορίες κυκλοφορίας και ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο. Συν του ότι μπορούν να εισάγονται απρόσκοπτα με over-the-air ενημερώσεις, νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις. Ο οδηγός μπορεί επίσης να κάνει χρήση ενός νέου, ενσωματωμένου φωνητικού συστήματος. Πρόσθετα, μία σειρά από απομακρυσμένες υπηρεσίες διατίθενται με χρήση του MyT app, επιτρέποντας στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους, να χειρίζονται το σύστημα ελέγχου κλιματισμού για να θερμαίνουν ή να ψύχουν την καμπίνα πριν από ένα ταξίδι, να ενεργοποιούν τα αλάρμ και να εντοπίζουν το όχημά τους.

Το νέο Corolla είναι εξοπλισμένο με το Toyota T-Mate, που συνδυάζει την τελευταία γενιά του πακέτου Toyota Safety Sense με άλλα ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και στάθμευσης, τα οποία όχι μόνο κάνουν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, αλλά συμβάλλουν επίσης στην προστασία όλων των επιβατών του οχήματος και άλλων χρηστών των δρόμων.

Get it on Google Play Download on the App Store