Ήρθαν τα VW ID.5 και ID.5 GTX (+τιμές)

Η Kosmocar – Volkswagen ανακοινώνει την έλευση του νέου κουπέ SUV ID.5, το οποίο βασίζεται στο ID.4, όμως παρουσιάζει αρκετές διαφορές. Το ID.5 είναι το πρώτο ID. με Software 3.1 και το 3ο μοντέλο που κατασκευάζεται με βάση την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB).

Εξωτερικά, το μήκους 4,6 μ., πλάτους 1,85 μ. και ύψους 1,61 μ. ID.5 παρουσιάζει επιβλητική εμφάνιση και ξεχωριστά σχεδιαστικά γνωρίσματα. Μπροστά ο προφυλακτήρας έχει πιο σπορ σχεδιασμό και πλαισιώνεται από τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει στο πλάι και κυρίως πίσω, όπου η οροφή χαμηλώνει αισθητά και δημιουργείται μια έντονη κλίση μέχρι το τελείωμα του αυτοκινήτου. Εκεί η ενσωματωμένη αεροτομή τονίζει το δυναμικό στιλ του μεσαίου ηλεκτρικού SUV.

Το ID.5 διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό με υψηλής ποιότητας υλικά και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Χάρη στο μεταξόνιο των 2,77 μέτρων και την αρχιτεκτονική της πλατφόρμας MEB, οι χώροι είναι πολύ άνετοι για όλους τους επιβάτες. Μαλακή επιφάνεια καλύπτει το πάνω μέρος του ταμπλό και ξεχωρίζει για τη ραφή στο κέντρο. Στο κέντρο κυριαρχεί η στάνταρ οθόνη αφής των 12 ιντσών. Το ID.5 και ID.5 GTX ενσωματώνουν Infotainment Package και είναι ήδη συνδεδεμένα από το βασικό εξοπλισμό. Τα ID.5 και ID.5 GTX είναι τα πρώτα Volkswagen που εξοπλίζονται με θύρες USB-PD (Power Delivery). Οι θύρες βρίσκονται στο χώρο επιβατών και είναι σε θέση να φορτίζουν μεγαλύτερες και πιο ισχυρές συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές, με ισχύ έως και 45 Watt. Το πακέτο Infotainment περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία πλοήγησης και τις υπηρεσίες We Connect Plus, οι οποίες συνδέουν το ID.5 με το smartphone του ιδιοκτήτη και τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Το ID.5 λανσάρεται στην ελληνική αγορά με 2 κινητήρες και μία μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh.Το ID.5 Pro Performance αποδίδει 204 PS και 310 Nm. Στο ID.5 GTX, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας με 162 Nm ροπής στον μπροστινό άξονα και ένας άλλος με 310 Nm ροπής στον πίσω άξονα (συνολική ροπή 460 Nm) – το σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες μπορεί να αποδώσει μέγιστη ισχύ 299 PS.

Οι τιμές για το ID.5 Pro+ ξεκινούν από τις 51.600 ευρώ (41.613 ευρώ προ φόρων) και για το ID.5 GTX από 58.300 ευρώ (47.016 ευρώ προ φόρων).

Get it on Google Play Download on the App Store